Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi má nový super rychlý kombík. RS 4 Avant stíhá stovku za 4,1 sekundy

Naše téma
Jan Markovič | 03.10.2019
dalších 10 fotek
Audi RS 4 Avant | foto: Audi
Luxusní kombi střední velikosti pohání benzinový šestiválec o výkonu 444 kon
Audi stále sází na velmi rychlé modely. Po příchodu nového kombi A4 Avant tak bylo jen otázkou času, kdy se na silnice vydá jeho ostrá verze. Ta se představila nyní. RS 4 Avant pohání benzinový šestiválec s dvojitým přeplňováním, který z objemu 2,9 litru doluje výkon 444 koní. Točivý moment má hodnotu 600 Nm. To zaručuje akceleraci z nuly na 100 km/h za 4,1 sekundy a limitované maximum 250 km/h.

O přenos síly na kola se stará nejen osmistupňová automatická převodovka, ale i pohon všech kol quattro s mechanickým mezinápravovým diferenciálem. Ve standardním režimu preferuje zadní nápravu, poměr síly přenášené mezi kola je 40:60. Pokud je to ale potřeba, lze dopředu přenést až 70 a dozadu 85 procent výkonu.

Audi počítá s tím, že přiláká movitější klientelu. Proto samozřejmě nabídne celou řadu příplatků. Jedním z nich jsou keramické brzdy s kotouči o velikosti 400 mm – to kdyby vám nestačily klasické perforované kotouče se šestipístkovými třmeny.

Auto prošlo samozřejmě redessgnem, díky kterému ho okamžitě poznáte od běžných „obchoďáckých“ variant. Kromě toho, že má stylová 19“ kola, rozšířilo karoserii pomocí bočních prahů nebo oblouků nad koly. Záď zase zdobí masivní výfuky. Ostatně, jak to novému Audi RS 4 Avant sluší, to se můžete podívat v přiložené fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů