Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi láká na novou Q8. Velké SUV brzy ukáže jako koncept

Naše téma
Jan Zajíc | 22.12.2016
dalších 10 fotek
Audi
Audi aktuálně nabízí čtyři "esúvéčka", brzy by ale mělo dorazit páté. Nová Q8 se totiž poprvé představí už na začátku nového roku - byť zatím ve formě konceptu.
Studii velkého SUV vyšší třídy se sportovními tvary už si také můžeme prohlédnout na prvních designových skicách. Výrobce tvrdí, že auto spojí sportovního ducha a prestiž kupé s prostorným interiérem se čtyřmi plnohodnotnými sedadly.

Vůz se samozřejmě chlubí charakteristickou osmiúhelníkovou maskou chladiče, v případě Q8 má být ale tento prvek výrazně širší než u aktuálních sériově vyráběných modelů značky Audi. Jiné stylistické prvky studie Q8 prý zase připomínají první model Audi quattro z 80. let. Mezi ně patří extrémně skloněný a zároveň velmi široký střešní sloupek C v kombinaci se silnými, vyčnívajícími rameny nad koly.

Koncept Audi Q8.


Designovou inspiraci vůz čerpal také u studie e-tron quattro (viz fotogalerie) z loňského roku.

O technice automobilka mlčí, jako základ vozu ale jistě poslouží platforma MLB-EVO, kterou využívá například Audi Q7. Překvapením pak bude pohonné ústrojí studie, v případě produkčního vozu můžeme očekávat několik naftových i benzinových motorizací - zřejmě i včetně osmiválcových jednotek.

ČTĚTE TAKÉ: Policie koupila deset ostrých Audi S6. Rychlejší auta dosud neměla
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů