Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi e-tron quattro: Studie elektrického SUV naznačuje podobu příští Q6.

Naše téma
Redakce | 20.08.2015
Koncept Audi e-tron quattro. | foto: Audi
Automobilka Audi ukázala první skici a ilustrace konceptu e-tron quattro. Elektřinou poháněné SUV se světu představí v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Podle výrobce studie ukazuje výhled na první velkosériově vyráběný elektromobil Audi, který by měl dorazit v roce 2018.
Koncept Audi e-tron quattro je prý od základu navržen jako elektromobil. Automobilka se proto zaměřila na řadu důležitých prvků, které mohou zvýšit komfort posádky a především prodloužit dojezd na plně nabité baterie.

Pohyblivé aerodynamické prvky na přídi, bocích a zádi například vylepšují obtékání vozu vzduchem, aerodynamicky optimalizovaná spodní část vozu je zase kompletně zakrytá. Hodnota součinitele aerodynamického odporu vzduchu činí jen 0,25, což je skutečně úžasné číslo.

Koncept Audi e-tron quattro.



Koncept stojí na základu druhé generace modulární platformy pro vozy s motorem uloženým vpředu podélně, která umožňuje použití různých systémů pohonu a rozmanitých uspořádání technických komponentů a interiéru.

Lithium-iontový akumulátor je uložen mezi nápravami a pod prostorem pro cestující. Má zajistit dojezd více než 500 kilometrů. Mimochodem, na vývoji baterií Audi spolupracuje se společnostmi LG Chem a Samsung SDI.


Vůz pohání tři elektromotory – jeden na přední nápravě a dva na nápravě zadní. Studie tedy disponuje elektrickým stálým pohonem všech kol.

Koncept Audi e-tron quattro.


Velikostí se e-tron quattro řadí mezi modely Audi Q5 a Q7, což společně s dynamickou siluetou naznačuje, že se pravděpodobně díváme také na předobraz budoucí Q6. Ta by měla konkurovat vozům kombinujícím prvky SUV a kupé, tedy především BMW X6 a Mercedes-Benz GLE.

Audi pak ještě uvádí, že v interiéru naleznou pohodlí čtyři osoby. Na více informací si ale musíme počkat. Autosalon ve Frankfurtu začíná 15. září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů