Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi k modelu e-tron brzy přidá i další elektromobil. Koncept veze do Ženevy

Naše téma
Jiří Švamberk | 14.02.2019
Koncept Audi Q4 e-tron (2020) | foto: Audi
Koncept Q4 e-tron nabízí první ochutnávku dalšího elektrického vozu v podání Audi.
O elektrickém SUV Q4 e-tron se už mluví téměř dva roky, kdy se objevily první neoficiální počítačové skici. Ty měl na svědomí talentovaný designér Lorenzo Mariotti a kromě příiš velkých kol z lehké slitiny bychom takto střižený elektromobil s radostí uvítali. Tehdejší informace mluvily o uvedení na trh v průběhu roku 2019.

Nyní už s jistotou víme, že Audi Q4 e-tron bude mít poněkud klasičtější tvary, které více odpovídají vozům SUV a nikoliv kupé. Audi exkluzivně uvolnilo trojici skic, které předznamenávají koncept Q4 e-tron, který si svou světovou premiéru odbude na březnovém autosalonu v Ženevě.  

Koncept Audi Q4 e-tron (2020)


Stejně jako v případě skic Lorenza Mariottiho, také oficiální kresby Audi ukazují na obrovských kolech z lehké slitiny jezdící koncept prostý klik dveří. Dozadu se svažující střecha naznačuje kupé tvary. Stejně tak nelze s jistotou určit, jakými rozměry bude elektrické SUV disponovat. Nicméně, vzhledem k označení Q4 lze očekávat podobné proporce jako Q3, tedy délku okolo 4,5 metru.

Že jde o z větší části hotový automobil, dokazuje také oficiální stanovení termínu výroby, které je naplánováno na konec roku 2020, případně počátek roku 2021.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů