Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi do Ženevy přiveze rychlého drobka S1. Má mít 230 koní a pohon všech kol

Naše téma
Redakce | 21.01.2014
Audi A1 Clubsport Quattro. | foto: Audi
Praha - Německá automobilka chystá na ženevský autosalon hned dvě velké premiéry. O novém Audi TT už se ví delší dobu, teď ale výrobce potvrdil i odhalení ostré verze svého nejmenšího modelu. Novinka dostane označení S1.
Vzhledově Audi S1 naváže na ostatní rychlé modely značky, můžeme tedy čekat výraznou příď s nasávacími otvory, kola se speciálním designem a vzadu pak spoiler, difuzor a čtyři koncovky výfuku. S1 by měla být k dispozici jako třídveřový hatchback, i jako pětidveřový Sportback.

Bez překvapení bude použitá technika, známe ji totiž z mnoha dalších vozů koncernu Volkswagen. Pod kapotou najdeme přeplňovaný čtyřválec TSI s výkonem okolo 230 koní, poháněna budou všechna kola - zřejmě prostřednictvím dvouspojkové automatické převodovky S tronic. Mluví se však také o šestistupňovém manuálu. 

Britský Auto Express píše, že Audi S1 zamíří do prodeje krátce po ženevské premiéře a dokonce spekuluje i o ceně. Novinka by podle něj měla stát podobně jako Volkswagen GTI, který u nás startuje na 617 900 Kč.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů