Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi chystá konkurenta pro Range Rover. Luxusní SUV přijede do tří let

Naše téma
Redakce | 09.05.2014
Koncept SUV od Audi pro autosalon v Detroitu. | foto: Audi
Ingolstadt/Praha - Spekulace o velkém, stylovém SUV se čtyřmi kruhy na kapotě se objevují pravidelně už několik let. Zdá se, že tyto řeči měly reálný základ. Rupert Stadler, předseda představenstva automobilky Audi, totiž vývoj takového vozu potvrdil.
Podle informací, které sdělil britskému časopisu Autocar, dorazí novinka na trh do tří let. Dá se očekávat, že ponese označení Q8 a německá automobilka si od ní slibuje silnou konkurenci třeba pro Range Rover.

Auto využije novou platformu MLB - podobně jako další chystaná SUV značek spadajících do koncernu Volkswagen. Takže kromě příštích generací modelů VW Touareg, Audi Q7 a Porsche Cayenne, budou na stejném základu stát také "esúvéčka" od Bentley a Lamborghini.

I další techniku by Audi Q8 mělo sdílet s již změným modelem Q7, jehož druhá generace bude odhalena ještě letos. Novinka však prý dostane dynamičtější a sportovnější tvary. Vzhled má na starosti tým šéfdesignéra Audi Marca Lichteho.

Pod kapotou se zřejmě objeví koncernové šestiválce a osmiválce, hovoří se také o hybridní verzi.

Q8 nebude jedinou novinkou v nabídce automobilky z Ingolstadtu, Audi kromě velkého SUV chystá dalších 10 vozů, část z nich jistě bude patřit mezi oblíbené crossovery - potvrzena je ostatně malá Q1. Do roku 2020 by automobilka ráda zvýšila počet nabízených modelů ze současných 49 na 60. Slibuje si od toho samozřejmě růst prodejů, které by právě v roce 2020 měly dosáhnout dvou milionů vozů ročně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů