Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi A3 má po faceliftu. Modernizace přinesla nový tříválec

Naše téma
Redakce | 07.04.2016
dalších 30 fotek
Audi A3. | foto: Audi
Třetí generace Audi A3 je na trhu už od roku 2012, nastal tedy čas na její modernizaci. Facelift se přitom týká celé modelové řady - kromě vrcholného ostrého provedení RS3.
Novinky tedy nabídne nejen třídveřový hatchback, ale i pětidveřový Sportback, sedan a kabriolet. Omlazením prošly stejné karosářské varianty také u sportovní verze S3.

Změny v oblasti designu jsou sice poměrně malé, přesto zřetelné. A3 dostala nové světlomety (standardně xenonové), ostřeji vyhlížející šestiúhelníkovou masku chladiče nebo lehce pozměněné zadní "lampy". Za příplatek Audi nově nabídne přední světlomety s technologií Matrix LED. Zájemci kromě toho mohou vybírat z širší palety laků.

Audi S3 Sedan.


Uvnitř najdeme nový tříramenný multifunkční volant a vylepšený multimediální systém. V ceníku se dále objeví příplatkový digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 12,3 palce. Za příplatek bude také asistent pojmenovaný "traffic jam", což je pomocník pro jízdu v koloně. Jde vlastně o polovičního autopilota, který funguje bez nutných zásahů řidiče do rychlosti 65 km/h. K dispozici je pro vozy s automatickou převodovkou.

Tím se dostáváme k nabídce motorizací. I tady došlo ke změnám. Audi přestane prodávat zážehovou přeplňovanou dvanáctistovku se čtyřmi válci a nahradí ji litrovým tříválcem s turbem o výkonu 115 koní (85 kW) a točivém momentu 200 Nm.

Audi A3 Sportback.



Benzin pak spaluje také přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,4 litru s výkonem 150 koní (110 kW) a dvoulitr se 190 koňskými silami. Výkonnější agregát je nově spojen se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Vznětové jednotky zastupují šestnáctistovka o výkonu 115 koní (81 kW) a dvě verze dvoulitrového turbodieselu: slabší má 150 koní (110 kW), silnější 184 koňských sil (135 kW). V nabídce pak zůstavají také plug-in hybridní varianta e-tron a provedení spalující zemní plyn g-tron.

Audi S3 Sportback.



Sportovní verze S3, dostupná ve všech karosářských variantách, mírně posílila, výkon přeplňovaného zážehového dvoulitru poskočil o 10 koní na 310 koňských sil (228 kW).

Modernizované Audi A3 zamíří do prodeje v květnu, první vozy dorazí k zákazníkům v létě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů