Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin Vantage GT12 Roadster: Jediný kus na světě pro bohatého zákazníka

Naše téma
Redakce | 25.06.2016
dalších 15 fotek
Aston Martin Vantage GT12 Roadster. | foto: Aston Martin
Britská automobilka Aston Martin ukázala, co všechno je schopna pro své zákazníky udělat, pokud mají zvláštní přání a hodně peněz. Pro jednoho takového postavila speciální model Vantage GT12 Roadster. Vznikne přitom jen jeden exemplář.
O výrobu se postaralo nové oddělení s vtipným jménem Q, které se zabývá individuálními požadavky majetných klientů značky. Zaměstnanci divize na autě pracovali 9 měsíců, výsledek pak Aston Martin prezentuje jako "nejextrémnější roadster, jaký kdy postavil".

Technicky vůz vychází z ostrého kupé Vantage GT12. To bylo představeno loni jako limitovaná edice omezená počtem 100 kusů.

Aston Martin Vantage GT12 Roadster.


Stejně jako kupé i roadster dostal výrazný design s řadou karbonových dílů a doplňků, které zlepšují aerodynamiku a zvyšují přítlak. Auto se kromě toho chlubí speciálně nastaveným podvozkem. Zajímavostí je také kompletně titanový výfukový systém.

Pod kapotou se ukrývá 6litrový atmosférický dvanáctiválec naladěný na 600 koní (441 kW) a 625 newtonmetrů. Všechna síla putuje přes sedmistupňovou automatickou převodovku na zadní kola.

Aston Martin Vantage GT12 Roadster.



O dynamice Aston Martin mlčí, ale kupé zvládne akceleraci z klidu na stovku za 3,7 sekundy. Roadster na tom bude jistě podobně. 

Tajemstvím je i cena, ta však bude jistě výrazně vyšší než u kupé, které vzniklo v sérii 100 kusů. Stálo 250 tisíc liber, což je podle aktuálního přepočtu asi 8,3 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů