Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin postaví Vanquish s karoserií Zagato. Vznikne ale jen 99 kusů

Naše téma
Redakce | 22.06.2016
dalších 13 fotek
Aston Martin Vanquish Zagato. | foto: Aston Martin
Když britská automobilka Aston Martin na konci května představila kupé Vanquish s karoserií od renomované italské firmy Zagato, mluvila o něm jako o konceptu. Už tehdy se ale očekávalo, že postaví i několik dalších kusů pro případné majetné zájemce. A tak se také stane.
Aston Martin červenou studii Vanquish Zagato ukázal na tradiční přehlídce elegance Concorso d'Eleganza Villa d'Este u Komského jezera na severu Itálie. Auto s pohlednou karbonovou karoserií prý vzbudilo velký zájem, proto se tradiční výrobce rozhodl, že vytvoří a do prodeje nabídne 99 exemplářů.

Cena nebyla zveřejněna, ale hodnota každého z vozu jistě vysoce přesáhne 5 milionů korun. První kusy k majitelům dorazí v prvním čtvrtletí příštího roku.

Firmy Aston Martin a Zagato poprvé spojily síly už v roce 1960, kdy vzniklo pohledné "gétéčko" Aston Martin DB4 GT Zagato. Po něm vznikly i další vozy, nejnověji právě Vanquish Zagato.

Aston Martin Vanquish Zagato.


Ten je samozřejmě postaven na základě standardního kupé Vanquish. Změny designu, který měli na starost šéfdesignér automobilky Marek Reichmann a šéf karosárny Andrea Zagato, jsou patrné na první pohled. Platí to především při pohledu na boční a zadní partie.

Příď je totiž v podstatě klasická, příslušnost ke značce Aston Martin prozrazují především maska chladiče a světlomety. Nové jsou ale kruhové světlomety z LED diod. Boční partie a záď se ale proměnily výrazně. Vzadu se objevují netradičně tvarované reflektory, které překrývá aktivní výsuvné křídlo. Zajímavě pak vypadá i obrovský difuzor, přehlédnout nejdou ani čtyři koncovky výfuku.

Nechybí specialitka v podobě vypouklé střechy, kterou zdobí "dvojité bubliny".

Aston Martin Vanquish Zagato.


Neměnil se ale jen vzhled, sáhlo se také na techniku. Atmosféricky plněný šestilitrový dvanáctiválec dává rovných 600 koní (442 kW), tedy o 25 koňských sil více než v případě klasického kupé Vanquish. Vůz dostal i speciálně naladěné zavěšení.

Aston Martin tvrdí, že produkční verze se konceptu bude maximálně podobat. Aby auto vypadalo stejně čistě, bude prý karoserie složena z velkých panelů z uhlíkových vláken.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů