Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin poodhalil luxusní Lagondu. Sám vybere, kdo ji smí koupit

Naše téma
Redakce | 25.07.2014
Aston Martin Lagonda. | foto: Aston Martin
Gaydon/Praha - Automobilka Aston Martin zveřejnila dvě fotografie nového luxusního sedanu. Jeho křivky naznačují silnou inspiraci tvary svého jmenovce ze druhé poloviny sedmdesátých let.
Hranatý, nízký a majestátně působící Aston Martin Lagonda, který se vyráběl od roku 1976, patří mezi nejpozoruhodnější auta historie. A to nejen díky zvláštnímu vzhledu, ale také kvůli astronomické cenovce či nezvykle futuristickému interiéru. Mnoho příznivců si však obří sedan nezískal - především kvůli pověstné poruchovosti a nespolehlivosti.

Podobným problémům se nová Lagonda samozřejmě bude chtít vyvarovat, jinak ale některé vlastnosti "předchůdce" převezme.

Aston Martin Lagonda.


Například mimořádně vysokou cenu. Automobilka ji zatím neprozradila, ale očekává se, že půjde o desítky milionů korun. Vznikne samozřejmě jen velice limitovaný počet kusů.

Zajímavé ale je, že ani dostatek peněz zájemcům nezaručí možnost si tento "supersedan" koupit. Lagonda totiž nebude dostupná po celém světě, ale pouze na Blízkém východě. Zákazníci v Americe, Evropě a dokonce i Číně mají smůlu.

Aston Martin Lagonda.


Další potíž je v tom, že kupce si vybere sama automobilka. Aston Martin totiž potenciální majitele osloví sám s nabídkou - bez této pozvánky na Lagondu nemá nikdo nárok.

Výroba začne na začátku roku 2015.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů