Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin má velké plány. Chystá vůz s motorem uprostřed i elektrický sporťák

Naše téma
Daniel Fuglevič | 08.01.2018
dalších 29 fotek
Aston Martin Vantage. | foto: Aston Martin
Britské automobilce Aston Martin se po mnoha letech konečně daří po finanční stránce. A právě proto chce značka své prostředky směrovat do zcela nových projektů. Kromě chystaného hypersportu Valkyrie prý bude chtít výrobce v budoucnu konkurovat i na poli supersportů s motorem uprostřed. A chystá i elektromobil.
Generální ředitel Aston Martinu Andy Palmer má s britskou značkou opravdu velké plány. Spolupráce s Mercedesem, tedy respektive divizí AMG, se prý podařila na výbornou a o nové modely DB11 a Vantage je velký zájem. K tomu připočtěte očekávaný hypersport Valkyrie postavený na technice týmu F1 Red Bull a vyjde vám, že Aston Martin je nyní ve skvělé kondici.

V rozhovoru pro magazín Motorsport Palmer uvedl, že pozornost se pomalu a jistě přesouvá na další budoucí projekty, mezi něž by měl patřit i nový supersport, který by fungoval jako rival pro Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracán či McLaren 720S.

Aston Martin by se tedy ze světa „gétéček“ posunul i do hlavní ligy supersportů s motorem uprostřed. K tomuto kroku má Astonu pomoci i stále lepší propagace značky právě ve Formuli 1, kde je hlavním partnerem stáje Red Bull.

Palmer přitom dokonce zmínil i rok 2021, který by měl být ideálním časem pro uvedení zatím nepojmenovaného supersportu. Je však možné, že v tu dobu už bude Aston bojovat proti novým generacím supersportů od Ferrari, McLarenu a dalších.

Ke zcela novým projektům dále patří i sportovní elektromobil, kterým by Aston Martin konkuroval například Tesle Roadster nebo chystanému nástupci Rimacu Concept One. Takového modelu bychom se ale měli dočkat až po uvedení zmiňovaného supersportu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů