Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin oslavuje Concorde. K padesátému výročí postavil speciální model

Naše téma
Jan Markovič | 26.11.2019
dalších 12 fotek
Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition | foto: Aston Martin
Auto bude existovat jen v deseti exemplářích. Vůz má stejnou barvu jako legendární letoun.
Legendární dopravní letadlo Concorde letos oslavilo padesát let od svého prvního letu. I když proběhl už v březnu, britská automobilka stihla až ke konci letošního roku představit speciální edixi svého sportovního vozu nazvanou Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition.

Jak její označení napovídá, vůz vznikl proto, aby oslavil existenci superrychlého stroje. Proto má na karbonové střeše naznačenou siluetu Concordu. Zajímaví jsou boční linky z hliníku odkazující na Concorde nebo kryty prahů dveří s označením tohoto letadla G-BOAC. Aby bylo jasné, jak stroj létal, je na straně u řidiče vyšitý údaj o jeho provozní rychlostí a výšce letu.

Pod kapotou Astonu se ovšem nic nemění. Stále tak zadní kola roztáčí dvojitě přeplňovaný benzinový dvanáctiválec o výkonu 715 koní. Sílu přenáší pomocí osmistupňové automatické převodovky.

Celkem vznikne 10 exemplářů unikátního modelu Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. Auta bude možné koupit jen před britské dealerství v Bristolu. Šance, že se tak objeví alespoň jediný kousek na českých silnicích, se tím pádem limitně blíží nule.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů