Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nevíte, co s penězi a všechno už máte? Co koupit ponorku Aston Martin?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 03.05.2018
Project Neptune od Aston Martinu a Triton Submarines. | foto: Triton Submarines
Na výrobu luxusních jachet ve spolupráci s váženými automobilovými značkami jsme si už zvykli. Aston Martin však nyní míří ještě hlouběji. Společně s expertem v oboru, firmou Triton Submarines, se rozhodl vyrobit limitovanou sérii malých ponorek.
Opravdu, nejde o pozdní aprílový vtípek. Aston Martin o výrobě své vlastní ponorky mluvil již dříve a ve spolupráci s Triton Submarines, která se produkcí malých průzkumných ponorek zabývá, teď představil první ilustrace takzvaného projektu Neptune.

Na rozdíl od těch fádně žlutých ponorek, co jsou obvykle známé z dokumentů o prozkoumávání vodního světa, však půjde o luxusní kousek, jenž opravdu dostane znak Aston Martin. Designem tedy ve světě ponorek určitě zaujme, přičemž křivky „karoserie“ částečně odkazují na designový jazyk britských vozů.

Informací o technice zatím není mnoho, ale díky lépe tvarované přídi s menším odporem a navýšení výkonu motoru se prý zvládne Neptune pod vodou pohybovat rychlostí až 9,2 km/h, což je čtyřikrát rychleji, než dosavadní vrcholná ponorka společnosti Triton Submarines, model 3300/3. Maximální ponor je udávaných 500 metrů.

Uvnitř poté nečekejte badatelskou nudu, ale spíše trojici sedaček z karbonových vláken a polstrování ručně prošívanou kůži. Zbytek interiéru jek pak rovněž obložen panely z uhlíkových vláken. Dovnitř se vstupuje klasicky poklopem na vrchní části ponorky a středové místo je určeno pro řidiče.

Zájemci si budou moci svou ponorku specifikovat dle vlastních přání díky tradičnímu programu personalizace „Q by Aston Martin“. Lze tedy čekat, že unikátní ponorky budou každá zcela jiná.

O ceně ponorky Neptune se Aston Martin ani Triton Submarines nezmiňují. Dá se ovšem předpokládat, že bude o dost vyšší než zmiňovaný vrcholný model 3300/3.

Ten vyjde v přepočtu na asi 64 milionů korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů