Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Asi světový unikát! Prvních šest nejprodávanějších aut v zemi má shodné logo

Naše téma
Radek Pecák | 05.02.2019
dalších 7 fotek
foto: Škoda
V lednu se sice prodeje nových osobních aut v porovnání se stejným obdobím loňského roku propadly, Škoda však zaznamenala úspěch.
Trend z konce minulého roku, kdy se automobily prodávaly hůře než na sklonku roku 2017, pokračoval i v prvním měsíci letoška.

Svaz sdružení dovozců automobilů informoval, že meziroční propad dosáhl citelných 17 procent, díky čemuž se v ČR do provozu nezaregistrovalo ani dvacet tisíc nových osobních vozů.

Benzinových aut se už prodává dvojnásobné množství než dieselových. Přesně mají podíl 66,4%(benzinová) a 31,7% (dieselová).

Mezi značkami si suverénní vedení s tržním podílem 35,6 procenta udržela Škoda. Přes hranici 10 procent se pak již dostal jen Volkswagen. Za ním následují Hyundai, Dacia, Peugeot, Toyota, Ford a Kia.

Zřejmě nejzajímavějším údajem z čerstvé statistiky je fakt, že Škoda už patří v žebříčku deseti nejžádanějších vozů prvních šest pozic. Jen octavií se v lednu prodalo v Česku více než všech Volkswagenů dohromady. Za octavií následují fabia, rapid,superb, kodiaq a karoq. Teprve na sedmé pozici skončil další v Česku vyráběný vůz - Hyundai i30.

V naší galerii se můžete podívat, jaká auta jsou nejprodávanější v celosvětovém měřítku:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů