Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Arnie Schwarzenegger má novou hračku. Hodně zajímavou a velice rychlou

Naše téma
Dominik Valášek | 24.01.2017
dalších 8 fotek
Elektrická třída G Arnolda Schwarzeneggera. | foto: Kreisel Electric
Hvězda akčních filmů a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger se nikdy netajil svou vášní k obřím SUV. Jeho sbírka zahrnující například vojenské teréňáky Humvee byla sice patřičně působivá, ovšem pravdou je, že příliš nehrála dohromady s jeho druhou vášní, kterou je ekologie.
Nebyl by to ale Terminátor, aby nepřišel na způsob, jak zkombinovat oboje dohromady. Arnie se tedy spojil s rakouskou firmou Kreisel Electric, která se už nějakou dobu zabývá přestavbami aut na elektromobily, výrobou baterií a elektroniky.

Právě do svého rodného Rakouska pak poslal Arnold svůj osobní Mercedes třídy G, který se zde dočkal přestavby na plnohodnotný elektromobil.

Čtěte také: VIDEO: Range Rover SVR zrychluje i v terénu lépe než některé sporťáky na suchu

Z vozu byl vyjmut původní benzínový motor a nahradily jej elektromotory o souhrnném výkonu 490 koní. Díky nim umí „Géčko" upalovat z nuly na sto za 5,6 sekundy, což je neporovnatelně lepší zrychlení, než jakého dosahoval vůz před přestavbou.

O dodávku energie se starají baterie o celkové kapacitě 80 kWh, takže by si měl Mercedes při plném nabití vystačit na nějakých 300 kilometrů. Při použití rychlonabíječky se přitom kapacita doplní na 80 % za pouhých 25 minut.

Čtěte také: Jeep Wrangler jako oběť tuningu. Jak se vám líbí?

„Arnie" se svým novým přírůstkem v garáži pochlubil na sociálních sítích, čímž udělal Kreisel Electric dost významnou reklamu, a následně už s doutníkem v zubech usedl do auta a potichoučku odšuměl pryč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů