Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Arabský podnikatel toužil po značce s číslem 1. Dal za ni skoro 117 milionů

Naše téma
Redakce | 06.06.2016
Arif Ahmad Al Zarouni zaplatil za speciální SPZ v přepočtu skoro 117 milionů korun. | foto: Emirates Auction
Podnikatel ze Spojených arabských emirátů tak moc toužil po unikátní registrační značce s číslem 1, že za ni neváhal utratit neuvěřitelných 18 milionů dirhamů, tedy v přepočtu asi 116,8 milionu českých korun.
Muž jménem Arif Ahmad Al Zarouni speciální SPZ vydražil na aukci registračních značek ve městě Šardžá. "Šel jsem sem jen pro tabulku s číslem 1. Mým cílem je totiž vždycky být jednička. Proto mě další značky nezajímaly," prohlásil byznysmen po vyhrané aukci.

Vyvolávací cena přitom činila jeden milion dirhamů (asi 6,5 milionu korun), Al Zarouni však nakonec za vysněnou značku zaplatí osmnáctinásobek. I to dokazuje, že o tabulku s číslem 1 byl velký zájem. "Koupil bych ji za každou cenu," tvrdil ale arabský podnikatel.

Na aukci, která se konala v sobotu večer, bylo vydraženo celkem 60 registračních značek. Prodej vynesl více než 50 milionů dirhamů (324,4 milionu korun).

SPZ s číslem 22 například nového majitele stála 2,08 milionu dirhamů (zhruba 13,6 mil. Kč), tabulka s číslem 12 pak 2,07 milionu dirhamů (13,4 mil. Kč) a značka s číslem 50 1,9 milionu dirhamů (12,3 mil. Kč).

Aukce se podle organizátorů účastnilo 1340 dražitelů, což z této události činí jednu z největších aukcí uskutečněných ve Spojených arabských emirátech.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů