Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Apple prý chystá vlastní auto. Pracuje na autonomním elektromobilu

Naše téma
Redakce | 17.02.2015
Šéf firmy Apple Tim Cook. | foto: čtk
Společnost Apple chce údajně zamířit i do automobilového průmyslu. Technologický gigant totiž hned podle několika zdrojů pracuje na samořiditelném elektromobilu - projekt dostal jméno Titan.
Výsledkem přitom má být skutečně celé auto, nikoli jen jednotlivé technologie. Podle agentury Reuters, která cituje nejmenovaný a "dobře informovaný zdroj z automobilového průmyslu", firmu Apple láká potenciál autonomních a k internetu připojených vozidel a v současnosti zkoumá, jak by takové vozidlo mohla vyrobit.

Wall Street Journal rovnou píše o tajném vývojovém centru, které kvůli projektu Titan vzniklo už v minulém roce. Údajně zaměstnává několik stovek lidí, někteří z nich přišli z automobilky Tesla, jiní mají zkušenosti například z Fordu či Mercedesu.

Apple přitom najal specialisty na mechaniku, výrobu a robotiku.

Zástupci společnosti Apple se prý dokonce setkali i s několika smluvními výrobci aut, Wall Street Journal konkrétně jmenuje rakouskou firmu Magna Steyer. I to naznačuje, že Apple krok do automobilového průmyslu myslí vážně. Právě smluvní producenti mu totiž mohou pomoci se samotnou montáží, neboť technologickému gigantovi chybí dostatečné výrobní zázemí.

A jak by takový vůz s nakouslým jablkem na kapotě mohl vypadat? Podle interních (a i tentokrát anonymních) zdrojů se má jednat o velkoprostorový rodinný automobil, zřejmě tedy MPV. Pohánět ho bude elektromotor spojený s bezestupňovou převodovkou.

Apple není jedinou velkou technologickou firmou, která svou pozornost zaměřila na automobilový průmysl. Na vývoji vlastních autonomních vozidel pracuje delší dobu i společnost Google. Ta dokonce nedávno představila finální prototyp, který nyní čeká důkladné testování.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů