Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Apollo ukázalo nový hypersport. Intensa Emozione má 780 koní a bude stát „ranec“

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.10.2017
dalších 21 fotek
Apollo Intensa Emozione. | foto: Apollo
Malosériová značka Apollo, dříve známá jako Gumpert, se vrací na scénu s opravdu pozoruhodným výtvorem. Její nejnovější hyperauto je okruhovou hračkou, která má řidiče nadchnout nefalšovaným, ničím nerušeným pocitem z řízení. Už jen čísly vypadá hodně nadějně.
Po docela známém supersportu Gumpert Apollo a pozdějším konceptu Arrow, přichází zakladatel značky Roland Gumpert s dalším nekompromisním modelem. Novinka se jmenuje Intensa Emozione, zkráceně IE a je postavena čistě k využití na okruhu.

Uprostřed agresivně vypadající karbonové karoserie je umístěn 6,3litrový atmosférický dvanáctiválec produkující 780 koní a 759 Nm točivého momentu. Všechna síla putuje na zadní kola skrze závodní šestistupňovou sekvenční převodovku Hewland. Díky opravdu lehké konstrukci o celkové hmotnosti jen 1250 kg se tak Apollo rozjede z nuly na 100 km/h za 2,7 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 333 km/h.

Jak už to dnes bývá, zásadní roli hraje aerodynamika. IE tak díky obřímu přednímu splitteru, wingletům, otvorům v karoserii, zadnímu difuzoru, masivnímu křídlu a jednoduše dalším způsobům chytře vedeného vzduchu kolem vozu dokáže generovat až 1350 kg aerodynamického přítlaku.

Kompletně nastavitelný podvozek využívá push-rod odpružení inspirované vozy F1 a k brzdění jsou použity karbon-keramické brzdy Brembo s kotouči o průměru 380 mm, vepředu s šestipístkovými, vzadu s čtyřpístkovými třmeny.  

Pro konečné nastavení charakteru vozu jsou k mání tři jízdní režimy Wet (mokro), Sport a Track (okruh). Nastavitelný je i systém kontroly trakce v celkem 12 úrovních.

Uvnitř nenajdete klasické sedačky, ale spíše kusy polstrování nalepené do části karbonového monokoku. Pro každého majitele pak bude místo na míru vytvarováno a následně si už jen nastaví vzdálenost pedálů a volantu. Digitální přístrojová deska nakonec zobrazuje klasické hodnoty, zatímco jeden vedlejší displej funguje jako infotainment a druhý zobrazuje pohled na dění za autem pomocí kamer.

Apollo říká, že okruhových hypersportů IE vyrobí pouze 10 kusů a každý z nich bude stát v přepočtu minimálně kolem 56 milionů korun. Za astronomickou cenu pak budou moci majitelé nastoupit do značkové série závodů proti času Time Attack, přičemž do budoucna budou mít jako první možnost zakoupit další vozy Apollo, například chystaný supersport Arrow.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů