Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ani Snowman, ani Polar. Nové SUV od Škody se prý bude jmenovat Kodiak

Naše téma
Redakce | 19.12.2015
Volkswagen Tiguan. | foto: Volkswagen
Praha - Jednou z nejočekávanějších automobilových novinek příštího roku je bezpochyby chystané vetší SUV od Škody, o němž se dosud pracovně mluvilo jako o modelu Snowman. Vůz se ale nakonec bude jmenovat jinak.
Podle německého Auto Bildu mladoboleslavský výrobce vybral jméno Kodiak - a uvádí to jako hotovou a potvrzenou věc. Dříve se kromě označení Snowman spekulovalo také o jménech Polar, Amundsen, Iron, Airon či Aratan.

Nová Škoda Kodiak bude technicky blízce spřízněná s novým Volkswagenem Tiguan (na fotografii), má být ale větší a prostornější. Délka vozu by měla dosahovat asi 4,75 metru. Za příplatek bude k dispozici se sedmi sedadly.

Volkswagen Tiguan.


Novinka samozřejmě také dostane prvky typické pro design nových škodovek.

Překvapením není ani použití koncernových motorů. V nabídce budou tři zážehové jednotky (1.4 TSI o výkonu 150 koní, 2.0 TSI s výkony 180 a 220 koní) a dvě varianty dvoulitrového turbodieselu (150 a 184 koní). Později by mohl dorazit také plug-in hybrid.

Zajímavěji vypadají informace o ceně. Podle Auto Bildu bude cena začínat na nějakých 24 000 eur (v přepočtu zhruba 649 tisíc korun) a Kodiak bude mít ambice konkurovat prémiovým soupeřům typu Audi Q5 či BMW X3.

Proto lze očekávat bohatší standardní výbavu, než je u škodovek obvyklé. Kodiak například bude první Škodou, která dostane head-up displej.

Otazníkem stále zůstává termín premiéry nového SUV. Dříve se mluvilo o březnovém autosalonu v Ženevě, nyní se však objevily zvěsti hovořící až o podzimní autoshow v Paříži. Do prodeje vůz zřejmě zamíří koncem roku 2016.

Kodiak však nebude jedinou novinkou automobilky Škoda na poli SUV. V roce 2017 například dorazí druhá generace Yetiho.

Mladoboleslavský výrobce však také potvrdil další dvě SUV, i když zatím jen pro čínský trh. Je ale velice pravděpodobné, že obě dostanou i svoje evropské verze. V prvním případě by se mělo jednat o crossover na způsob kupé-SUV, tedy vůz podobný například BMW X4, případně větší X6.

Druhým vozem bude kompaktní model menší než Yeti. Půjde o konkurenta například Renaultu Captur či Nissanu Juke.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů