Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Amerika má nového krále pick-upů! RAM 1500 TRX skrývá pod kapotou 700 koní

Naše téma
Radek Pecák | 21.08.2020
dalších 13 fotek
RAM 1500 TRX | foto: RAM
Sedm stovek koňských sil je hodnota, za kterou se nemusejí stydět ani supersporty typu Ferrari. Nyní je tento potenciál k dispozici také v pick-upu RAM 1500 TRX.
Už parametry Ford F-150 Raptor (pozor neplést s i u nás prodávaným modlem Ford Ranger Raptor), budí úctu. Koncern Fiat-Chrysler ovšem přichystal na počin značky s modrým oválem mocnou odpověď.

Přestavil vůz RAM 1500 TRX, pod jehož kapotu umístil z vozu Dodge Challenger SRT Hellcat. Sice mu pro tento účel pár "koníků" ubral, ale i tak jejich počet zůstal nad fascinující hranicí 700. Konrétně se jich má napočítat 702 (515 kW). Nejvyšší točivý moment charakterizuje hodnota 880 Nm. Motor je pochopitelně spojený s osmistupňovou automatickou převodovkou, které je možno dopomoci se změnou rychlostních stupňů zmáčknutím pádel u volantu.

Vůz je schopen zrychlit z klidu na stokilometrovou rychlost během 4,5 sekundy a uhánět tempem až 190 kilometrů v hodině. Stabilitu při jíždě vylepšuje rozchod rozšířený o dvacet centimetrů a nové komponenty na podvozku. Například na přední nápravě byly použité kované hliníkové horní a dolní ramena a speciální tlumiče Bilstein Black Hawk e2, které jsou určeny pro jízdu mimo silnice vysokými rychlostmi.

Kola jsou pak osmnáctipalcová a použity byly speciálně pro tento vůz vyvinuté pneumatiky Goodyear Wrangler Territory. Světlá výška byla v porovnání se standardním provedením vozu RAM 1500 zvýšena o dalších pět centimetrů a na celkových 30 centimetrů.

Auto je schopno přebrodit vodní tok s hloubkou 80 centimetrů. Mezi speciální funkce modelu RAM 1500 TRX patří automatické ubrání plynu ve chvíli, kdy se auto nachází ve skoku a všechna kola jsou v daný okamžik ve vzduchu. To samozřejmě za řidiče obstará příslušná elektronika.

Cena vozu není nikterak lidová. Exempláře z takzvané první edice (vznikne jich pouze 702 kusů) stojí 92 000 USD. Běžné verze pak budou u dealerů k objednání za sumu 71 690 USD.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů