Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Americký pár si v autě odpálil plynovou lahev z grilu

Naše téma
Dominik Valášek | 15.08.2017
To s autem udělá výbuch plynové lahve a následný náraz do sloupu. | foto: Twitter/OrlandoPolice
Jen o vlásek unikli smrti manželé z amerického státu Florida. Když skončili letní grilování na pouti Central Florida Fairgrounds, naložili svůj gril do SUV Kia Sorento a odjeli. Bohužel však u grilu zapomněli vypnout plyn.
Podle policie města Orlando zůstaly na grilu puštěné hořáky a připojená a otevřená plynová lahev. Je tedy pravděpodobné, že gril před nakládáním samovolně zhasl a oba manželé si mysleli, že je už vypnutý.

Plyn však z grilu zvesela unikal, až zaplnil celý prostor auta. Když si potom žena chtěla v autě zapálit cigaretu, zažehla výpary a propanová láhev vybuchla s velkou silou. Jak je vidět na voze, tlaková vlna vyrazila všechna okna včetně čelního, nadzvedla střechu a dokonce i vyrazila dveře.

Dílo zkázy bylo dokonáno, když se řidič ze vcelku pochopitelného důvodu lekl a vozem vrazil do sloupu. Při nárazu vystřelily airbagy (ačkoliv ty možná vystřelily už při výbuchu) a na karoserii auta už nezůstal jediný zdravý díl.

Je skoro až neuvěřitelné, že oba cestující vyvázli ze šíleně vypadající nehody jen s menšími, život neohrožujícími zraněními. Manželé byli do nemocnice převezeni s popáleninami a pravděpodobně i v hrozném šoku. Když vám totiž v autě řachne za zády láhev propanu, asi to docela zkazí den.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů