Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Americký koncern General Motors bude v USA prodávat auta vyráběná v Číně

Naše téma
Redakce / ČTK | 06.12.2015
Buick Envision. | foto: Buick
Největší americká automobilka General Motors (GM) začne ve Spojených státech prodávat auta vyráběná v Číně. Prvním modelem GM dováženým na americký trh z Číny se v první polovině příštího roku stane SUV Buick Envision.
Buick Envision je crossover, který bude konkurovat například Audi Q5. V nabídce automobilky se zařadí mezi malý Encore (což je upravený Opel Mokka) a větší sedmimístný model Enclave.

Výrobce jej nabídne se zážehovým přeplňovaným dvoulitrovým motorem, šestistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Koncern General Motors si od vozu slibuje zvýšení prodejů v USA. Prodeje značky Buick v listopadu klesly o 3 procenta, přestože celý trh jinak stoupl o 5,4 procenta. Zařazení nového crossoveru by mohlo pomoci - i ve Spojených státech totiž výrazně roste poptávka po podobných vozech. Už nyní "esúvéčka" tvoří 60 procent prodejů značky Buick v Severní Americe.

Model Envision byl navržen a testován ve Spojených státech. Vyrábí ho však továrna v čínském městě Jen-tchaj, která je součástí společného podniku GM a čínské automobilky SAIC Motor. Koncern GM navíc v příštích letech plánuje do závodu investovat miliardy dolarů.

General Motors má v Číně poměrně silnou pozici, především právě značka Buick je mezi tamními zákazníky poměrně oblíbená. V listopadu GM v Číně prodal celkem 346 tisíc aut (z toho 107 925 vozů mělo logo Buick), což je prodejní rekord automobilky. Pro srovnání, v USA udal "jen" 229 tisíc vozů.

Od začátku roku koncern v Číně prodal 3,1 millionu vozů. Z toho 127 tisíc tvořil právě crossover Buick Envision.

Buick Envision bude prvním automobilem amerického výrobce, který se bude do USA dovážet z Číny. Už dříve v letošním roce začalo Volvo do Spojených států importovat v Číně produkovaný sedan S60 s prodlouženým rozvorem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů