Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Američané chtějí z průšvihu VW získat co nejvíc. Auta vrací očesaná o řadu dílů

Naše téma
Redakce | 14.12.2016
Majitelé Volkswagenů s problematickými naftovými motory vracejí vozy automobilce i v takovém stavu. Úmyslně. | foto: Reddit/Tacoboutnachos
V červnu Volkswagen přistoupil na to, že v USA bude od majitelů odkupovat vozy vybavené softwarem, který umožňoval manipulovat s měřením emisí. Někteří Američané však vymýšlejí různé triky, jak na emisním skandálu VW co nejvíc vydělat.
Podle červnové dohody se vlastníci dotčených aut mohou rozhodnout, zda budou požadovat úpravu auta, nebo aby Volkswagen jejich vůz odkoupil. Dohoda také předpokládá, že majitelé obdrží odškodné 5100 až 10 000 dolarů (asi 127 000 až 254 000 Kč).

Automobilka přitom vozy vykupuje za ceny odvozené od tržní hodnoty před vypuknutím emisního skandálu. Odkup má samozřejmě různé podmínky, kromě logické přítomnosti problematického naftového motoru je mezi nimi například provozuschopnost auta.

A právě to si nektěří Američané vyložili po svém. Volkswageny totiž vracejí sice v pojízdním stavu, ale současně očesané o některé díly karoserie či části techniky, které se dají separátně prodat.

Na internetu tak kolují fotografie ukazující auta bez světel, nárazníků, plata zavazadelníku, koberečků v interiéru či vybavené starým akumulátorem a jinými - levnějšími - koly. Současně s tím se na různých fórech objevují rady, co všechno z vozu sundat lze a co už je za hranou.

Zdá se, že Volkswagen na tuto "hru" přistoupil a odstrojená auta vykupuje. Majitel Golfu na fotografii dokonce vrátil vozidlo s nabouranou zádí. Přesto - stejně jako přes viditelné očesání - dostal odškodné. Na diskuzním fóru Reddit popsal, že celá záležitost zabrala 15 minut a stav auta nikoho nevzrušoval. Za svůj Golf mimochodem dostal (což na fóru doložil výpisem z účtu) více než 21 tisíc dolarů, tedy asi 533 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů