Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Američan s Jeepem zapadl v bahně. Odtahovka teď chce za pomoc 1,2 milionu korun

Naše téma
Redakce | 02.11.2015
Američan Joel Ramer se svým Jeepem zapadl, odtahovka si řekla o obří odměnu za pomoc. | foto: Facebook
Americký milovník jízdy v terénu má zajímavý problém. Při posledním výletu se svým starším Jeepem zapadl v bahně a musel si na pomoc zavolat odtahovou službu. Ta sice vůz vyprostila, ale po řidiči nyní za svoje služby žádá 48 835 dolarů, v přepočtu asi 1,2 milionu korun.
Tedy mnohonásobně víc, než je cena samotného auta. Podobný Jeep si totiž můžete pořídit za několik tisíc dolarů. Joel Ramer navíc tvrdí, že mu odtahovka vůz výrazně poškodila.

"Když jsem si přišel auto vyzvednout, zástupce firmy Assured Collision mi oznámil, že mám za pomoc zaplatit více než 48 tisíc dolarů. Nemohl jsem tomu věřit, říkal jsem si, že museli udělat chybu," popsal svoje překvapení Ramer.

Toho navíc vyšetřuje i policie města Walpole (stát Massachusetts). Fanoušek off-roadingu totiž společně s přítelkyní vyrazil jezdit na soukromý pozemek. Bez povolení.

Ale proč si odtahovka naúčtovala za svoje služby tak vysokou odměnu? Důvodů je několik. Akce například trvala více než 12 hodin a dohlížel na ni vedoucí pracovník se sazbou 1250 dolarů (asi 30 700 Kč) za hodinu. Deset tisíc dolarů (246 tisíc Kč) si firma žádá za použití speciálního vyprošťovacího vozidla a dalších 5000 dolarů (123 tisíc Kč) za připojištění práce v nebezpečných podmínkách.

Zbytek pak tvoří náklady na pracovní sílu - prý se muselo zapojit sedm lidí - či palivo.

Samotný Ramer vše předal své pojišťovně, která odmítá odtahovce tak vysokou částku uhradit. Jeep tedy zatím zůstává v sídle firmy Assured Collision. I ta však, zdá se, může mít problém.

Odbor veřejných služeb státu Massachusetts si totiž zástupce společnosti pozval na kobereček a bude chtít vědět, jestli si odtahovka náhodou nepočínala v rozporu s platnými předpisy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů