Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alpina B7 Bi-Turbo je sportovní verze limuzíny od BMW. Stovku dá za 3,7 sekundy

Naše téma
Redakce | 09.02.2016
dalších 23 fotek
BMW Alpina B7 Bi-Turbo. | foto: Alpina
I když samotná automobilka BMW, či lépe řečeno její sportovní divize M, ostrou verzi nové řady 7 nechystá, neznamená to, že byste si ji nemohli koupit. Luxusní limuzínu se sportovním charakterem totiž čerstvě nabízí společnost Alpina.
Tato firma se řadu let s úspěchem věnuje úpravám "bavoráků", už od roku 1983 má dokonce status samostatné automobilky.

Jejím nejnovějším počinem je právě model B7 Bi-Turbo, tedy přepracovaná vlajková loď mnichovského BMW.

Od standardní "sedmičky" Alpinu poznáte na první pohled. Každá B7 totiž dostala především díky novým nárazníkům a přednímu spoileru výrazně sportovnější vzhled, který podtrhují i pro firmu tradiční dvacetipaprsková litá kola. Za dvacetipalcovými (případně 21palcovými) koly se ukrývají výkonné brzdy - vpředu mají kotouče průměr 394 milimetrů a zakusují se do nich čtyřpístkové brzdiče.

BMW Alpina B7 Bi-Turbo.


Interiér je samozřejmě luxusní, skvěle se v něm bude cítit jak řidič, tak cestující na zadních sedadlech. Nechybí aní řada vychytávek, které známe z klasického BMW řady 7, například ovládání gesty, digitální přístrojový štít (má však odlišnou grafiku) a zřejmě i možnost dálkového ovládání při parkování.

To nejzajímavější ale najdeme pod kapotou. Alpinu B7 pohání 4,4litrový osmiválec se dvěma turbodmychadly, který výrobce upravil - motor má například nová turba, nový mezichladič, nové písty, nové sání či nový výfuk - a zvedl tak jeho výkon.

K dispozici je 608 koní (447 kW) a 800 Nm točivého momentu. Pozoruhodné je, že ještě před dosažením hranice dvou tisíc otáček agregát nabídne masivních 670 newtonmetrů.

BMW Alpina B7 Bi-Turbo.


S takovou výbavou asi nepřekvapí, že limuzína umí "upalovat" rychlostí 311 km/h. A že stovku z klidu pokoří za pouhé 3,7 sekundy.

Motor sílu posílá na všechna kola přes osmistupňovou automatickou převodovku, která dostala upravený software. Majitelé se pak mohou těšit také z přepracovaného podvozku s adaptivními tlumiči, aktivními stabilizátory a systémem natáčení zadních kol.

Alpina B7 Bi-Turbo by se měla začít prodávat někdy ve druhé polovině roku. Cena zatím nebyla zveřejněna.



Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů