Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aliance Renault-Nissan předběhla v prodejích Volkswagen

Naše téma
Dominik Valášek | 28.07.2017
dalších 20 fotek
Faceliftovaný Nissan Qashqai. | foto: Nissan
Za první polovinu roku 201, byl Renault-Nissan Alliance v prodejích vozidel úspěšnější než největší automobilka světa Volkswagen Group. Zatímco německý koncern prodal za šest měsíců 5 115 900 automobilů, Renault-Nissan měl odbyt dokonce 5 268 079 vozů.
Francouzsko-japonská kooperace těží nejen z úspěchů hlavních značek Renault a Nissan, ale také z automobilek Mitsubishi a Dacia. Zejména poslední zmíněná táhne spousty zákazníků na východních trzích, kde se výborně prodávají modely Sandero a Duster.

Špatně si nevedlo ani Mitsubishi, které za první polovinu roku prodalo po celém světě 495 000 vozů. Dařilo se potom zejména SUV Outlander a modelu Pajero Sport, prodávaném v Asii.

Značný nárůst zaznamenal Renault, jehož výsledek 1 879 288 prodaných vozidel je o 10,4 % lepší, než prodeje za stejné období minulého roku. Hlavními trhy pro francouzskou automobilku byla rodná Francie, dále Rusko a Itálie. Nezaostávalo ale ani Německo, Španělsko, Turecko, Brazílie, Irán, Británie nebo Argentina.

Vůbec nejsilnější automobilkou z uskupení byl však Nissan, který s 2 894 488 prodanými auty meziročně rostl o 5,6 %. Nejlépe se mu dařilo na trzích v USA, Číně a Japonsku a dále také v Mexiku, Británii, Kanadě, Rusku, Francii, Itálii a v Německu.

Čím dál lepší prodeje připadají také na hybridní auta a elektromobily. Celkem se elektrifikovaných vozidel v rámci všech značek prodalo 481 151 kusů. Vedou přitom modely Nissan Leaf, Renault Zoe, a Mitsubishi i-Miev.

Jsme zvědavi, jaká čísla za prvních šest měsíců roku vykáže Toyota, která v uplynulých letech bojovala s Volkswagenem o status největší automobilky světa.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů