Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo chystá další SUV. Bude větší a nejspíše sedmimístné

Naše téma
Daniel Fuglevič | 29.12.2017
dalších 23 fotek
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. | foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo plánuje další SUV, které doplní aktuální model Stelvio. Italská značka prý do dvou let představí novinku, která bude rozměry a prostorností lépe konkurovat například BMW X5.
S informacemi přišel britský magazín Auto Express, který uvádí, že větší SUV od Alfy Romeo by mohlo přijet už v roce 2020 a představovalo by novou vlajkovou loď značky.

Velikostí a vnitřním prostorem by pak novinka konkurovala populárním SUV prémiových značek, jakými jsou BMW X5, Mercedes-Benz GLE, Audi Q7 či Volvo XC90. Z toho důvodu by nová Alfa nejspíše nabídla i sedmimístný interiér.

Co se týče techniky, nemáme očekávat nic převratného. Pravděpodobně tak bude využita platforma současného Stelvia, pouze s delším rozvorem. A samozřejmě se také natáhne karoserie. Díky tomu se odhaduje také navýšení hmotnosti o nějakých 200 kg.

Pro lepší dynamiku těžšího a zavalitějšího SUV má navíc Alfa v plánu využít i stále rozšířenějšího 48voltového mild hybridního systému. Ten bude pracovat ve spojení s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem. Pro Alfu je sice tato technologie zcela nová, nicméně už nyní tento pohon testuje a ve výsledku má zajistit kolem 350 (257 kW) až 400 koní (294 kW) výkonu.

Pravděpodobně by ovšem Alfa nabídla v novém SUV také svůj opěvovaný 2,9litrový šestiválec se dvěma turby a výkonem 510 koní (375 kW), který je nyní výhradou pro ostré verze Quadrifoglio jak u Stelvia, tak u sedanu Giulia.

V rámci rozšiřování modelové řady Alfy Romeo se nadále mluví o nástupci stárnoucího hatchbacku Giulietta, možném nástupci sportovní 4C (až po chystaném faceliftu modelu), větším sedanu konkurujícím BMW řady 5 či Mercedesu třídy E a nakonec o novém crossoveru, který by velikostí zapadl pod Stelvio.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů