Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo má konečně zase nové auto: Model Tonale je menší SUV

Naše téma
Radek Pecák | 11.02.2022
dalších 10 fotek
Alfa Romeo Tonale | foto: Alfa Romeo
Novinka Alfy přichází po šestileté odmlce. Nyní budou dealeři slavné italské značky nabízet dvě SUV a jeden sedan.
Klasické prvky, které jsou typické pro vzhled moderních vozů uplatnili designéři značky Alfa Romeo při tvorbě nového modelu Tonale. Tento vůz tak má tak obvyklou trojúhelníkovou masku chladiče, úzké světlomety, agresivní výraz přídě a dokonce také kola s pěti kruhovými otvory.

Auto si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Auto, které se na trh dostane již v polovině letošního roku, měří na délku 453 centimetrů, na šířku 184 centimetrů a výška je 160 centimetrů. To je poměrně málo a Tonale tedy bude mít jeden z nejsportovnějších bočních profilů mezi rodinnými SUV.

Také interiér je koncipován v duchu této sportovní značky. Palubní deska je orientována na řidiče. Přístrojový štít (má velikost 12,3 palce) je sice digitální a nad horní linkou palubní desky je multimediální obrazovka s úhlopříčkou 10,25 palce, ale jinak je zde řada fyzických  ovládacích prvků.

Výbava obsahuje například adaptivní LED světla, kamery zobrazující celé okolí vozu a soustavu bezpečnostních asistentů. Mezi nimi je také systém pro usnadnění řízení v kolonách.

Zajímavostí je použití technologie NFT, díky níž se snadno získají detailní informace o konkrétním vyrobeném voze a vlastně tak lze rychle "načíst" také digitální servisní knížku. V tomto ohledu má Alfa Romeo světový primát.

Vůz bude pohánět buď dieselový čtyřválec nebo trojice elektrifikovaných pohonných ústrojí. Jedná se o dva hybridy a jeden plug-in hybrid. Souhrnný výkon této pohonné jednotky bude 275 koní. Auto dostane pohon všech kol, přičemž roztáčení těch předních dostane na starost zážehová třínáctistovka, a vzadu se uplatní výkon elektromotoru.

Použitá vysokonapěťoová baterie umožní na jedno nabití dojezd do vzdálenosti 60 kilometrů. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů