Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo Giulia je venku. Ve vrcholném provedení má 510 koní

Naše téma
Redakce | 24.06.2015
další 3 fotky
Alfa Romeo Giulia. | foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo konečně představila dlouho očekávaný nový sedan střední třídy jménem Giulia. Stalo se tak u příležitosti oslav 105. výročí založení slavné italské automobilky. Novinka by se měla postavit zejména německé konkurenci.
Alfa Romeo Giulia totiž míří do území Audi A4, BMW řady 3, Mercedesu třídy C či nového Jaguaru XE (ten už pochopitelně nepochází z Německa).

Automobilka v prvních oficiálních materiálech podle očekávání nešetří superlativy a slibuje atraktivní řidičské auto zaměřené na rychlost, pohodlí i obratnost. Zatím ukázala jen jeho vrcholnou verzi s označením Quadrifoglio (italský výraz pro čtyřlístek), která se vyznačuje agresivnějším vzhledem a především výkonným pohonným ústrojím.

Alfa Romeo Giulia.


Dvakrát přeplňovaný zážehový šestiválec o výkonu 510 koní (375 kW) pomáhalo odladit Ferrari. Giulia má být navíc lehká, výrobce v konstrukci prý hojně využil hliník a uhlíkové kompozity, takže nepřekvapí, že z klidu na stovku zrychlí jen za 3,9 sekundy.

Motor však má být i dostatečně úsporný - umí například při nižší zátěži deaktivovat válce.

Pro ostatní verze vozu budou k dispozici i jiné jednotky, jisté je nasazení také naftových agregátů. Standardně má Giulia pohon zadních kol, Alfa však nabídne i systém 4x4.

Ale zpět k odhalené verzi Quadrifoglio: výrobce zdůrazňuje ideální rozložení hmotnosti 50:50, zmiňuje vyspělý podvozek, skvělou aerodynamiku, výkonné brzdy s karbon-keramickými kotouči a citlivé a strmé řízení.

Alfa Romeo Giulia.


Přilnavost ve vysokých rychlostech zajišťuje aktivní přední splitter (podobně jako u Ferrari 458). V zatáčkách pak pomůže i chytrý zadní diferenciál s vektorováním točivého momentu - tento systém určuje kolik síly poputuje na konkrétní kolo. 

Samozřejmostí je nabídka jízdních režimů Alfa DNA. Řidič bude moci vybírat z módů Dynamic, Natural, Advanced Efficient (pro co nejúspornější jízdu) a okruhový Racing. Poslední režim dostane právě jen vrcholná verze.

Alfa Romeo Giulia.


Interiér zatím zůstává tajemstvím, Italové však slibují orientaci na řidiče, kvalitní materiály i zpracování a také volant, který sdružuje všechny hlavní ovladače. Podobně jako u Ferrari či vozech Formule 1.

První Alfy Giulia by do prodeje mohly dorazit ještě před koncem roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů