Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Abarth 500 od úpravce Zender: Mrňavý grázlík má neuvěřitelných 240 koní

Naše téma
Redakce | 22.09.2013
dalších 7 fotek
Zender Abarth 500 Corsa Stradale. | foto: Zender
Frankfurt nad Mohanem /FOTOGALERIE/ - Italská divize německého úpravce Zender se podívala na zoubek sportovní verzi Abarth modelu Fiat 500. Přepracovala motor, z něhož zůstal vlastně jen blok, vylepšila karoserii i interiér. Výsledkem je kapesní raketa Corsa Stradale s 240 koňmi.
Když si uvědomíte rozměry Fiatu 500, musíte uznat, že jde o mimořádný a velice lákavý počin. Zender navíc auto odlehčil, panely karoserie jsou totiž karbonu. Kolik Corsa Stradale váží, však úpravce neuvádí.

Zato se chlubí údaji o dynamických schopnostech vozu. Na stovku zrychlí za 6,5 sekundy, na dvoustovku za pouhých 24,7 sekund a maximální rychlost činí 232 km/h. Celý výkon směřuje přes manuální převodovku na přední nápravu. Fiat stojí na osmnáctipalcových kolech obutých do pneumatik Pirelli P Zero Black.

Úpravy karoserie zahrnují také řadu funkčních aerodynamických prvků, například difuzor v zadní části. Interiér dostal zakázková sportovní sedadla, pedály z nerezové oceli a dvoubarevné, černo-oranžové, kožené čalounění.

I když Zender Abarth 500 Corsa Stradale vypadá velice zajímavě, jeho budoucnost pravděpodobně není radostná. Výrobce se totiž nechal slyšet, že s jeho produkcí nepočítá.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů