Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ukradené a znovunalezené Audi

Blog
Jacob | 05.10.2016
foto: Michal Štengl
Představte si, že ani ne za půl roku si moje auto někdo vyhlídnul a přišel si pro něj rovnou do naší garáže, když jsme byli s manželkou v práci a syn ve škole - normálně odpoledne za bílého dne...

Zdravím všechny, rád bych se s vámi podělil o svou zkušenost s mým Audi, které mi ukradli....a pak zase našli.

Na svém Audi si opravdu zakládám a mám ho jako svoje druhé dítě. Vím, zní to asi blbě a majetnicky, ale je to tak. Vždycky jsem snil o tom, že si jednou až vydělám dost peněz takovéhle auto pořídím. V podstatě jsem si splnil vše, co jsem si kdy předsevzal: dobře se oženit, zplodit syna, postavit domek a pořídit si kvalitní auto, které mě i moji rodinu doveze v pořádku, kam bude potřeba.

Inu auto jsem si s velkou slávou a taky trochu skřípáním zubů, vzhledem k nemalé ceně, pořídil (skoro nové, najeto jen něco málo přes 30 tis. km) a slavnostně ho zaparkoval v naší garáži, kterou jsem mimochodem musel kvůli tomu skoro 2 dny vyklízet...

Představte si, že ani ne za půl roku si moje auto někdo vyhlídnul a přišel si pro něj rovnou do naší garáže, když jsme byli s manželkou v práci a syn ve škole - normálně odpoledne za bílého dne... Naštěstí jsem necelý měsíc předtím dal na radu kamaráda a pořídil si do něj zabezpečovák SHERLOG řady R: (což je hlídací systém postavený na vlastní rádiové síti a nejde ničím rušit). Měli na něj trochu podezřelé reklamy, jakože ukradené auto najdou do 2 hodin, a že mají 98% úspěšnost. Říkal jsem si, že je to zase nějaký marketingový tah, ale můj strach, že bych mohl o své auto přijít, zvítězil... To jsem ještě netušil, jak dobře jsem udělal! Přemýšlel jsem, jestli to nebyly vyhozené peníze, ale naštěstí fakt nebyly.

Poté, co mi ho ten, jak to říct slušně???, ukrad, tak mi ho našli do 2 hodin! Dokonce i s 'kámošem' zlodějem mířícím ke slovenským hranicím... Mám neskutečnou radost a na Sherloga odteď už nedám nikdy dopustit! Můžu jen doporučit firmu Secar, kde jsem ho pořídil. Všechno mi vysvětlili, včetně diskrétnosti pro mě, jako majitele vozu, protože u tohohle systému nedochází k nutnosti monitorování pohybu auta. Zkrátka jsem rád, že si já i moje rodina můžeme i nadále užívat převozních služeb našeho auta a do budoucna se nebát případných zlodějů.

Hodnocení článku
1.0 z 5 (20%)
Hodnoceno: 8x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
brin, 09.10.2016 22:01
Nemožnost odstínění je naprostá pitomost. Stačí upravený návěs kamionu, který je vyložený magnetickou fólií tvořící Faradayovu klec. A mohou se jít všechny systémy klouzat. Naložení je otázka 5 minut a pak smůla.
Kohout Pavel, 10.10.2016 21:53
Ten článek je blábol a hodně průhledná reklama.
Na druhou stranu jsem měl Sherlog ve firemním autě (tu nejlevnější variantu) a ještě že tak. Vykradli nám kancelář, ve stole našli klíčky od vozu a vůz ukradli. Sherlog jej našel odstavené na Žižkově v jedné zapadlé uličce, kde jej zloději nechali "vyčichnout". Zavolali jsme PČR a pod dojmem akčních filmů jsme čekal, že si na zloděje počkají a lapí je, až si auto budou odvážet. Chyba lávky. Ani pořádně nevzali otisky z volantu a ať si prý auto hned dovezeme, že nemají čas. Vůbec je to nezajímalo.
Nedávno vyšel na webu článek o tom, jak se skutečně kradou auta. Psal to nějaký bývalý zloděj aut. Pominu-li krádeže nějakých super drahých aut, veteránů atd., které si někdo vyhlédne a vyplatí se na krádež vynaložit hodně úsilí, tak se dnes kradou běžná auta hlavně na díly. Zloděj odjede s vozem po vlastní ose (má vlastní ŘJ, zámek řazení atd. není problém) a záda mu kryje ještě kumpán se silným vozem pro případ problémů s PČR. Auto odstaví někde na parkovišti u supermarketu nebo na nějakém méně rušném místě a počkají. Pokud si pro auto nikdo do týdne nepřijde (není chráněné nějakým systémem dálkové lokace), tak si jej odvezou někam do dílny a tam mají dost času a klid na vše, co potřebují udělat. Nějaký odvoz odtahovkou, to je sci-fi. Zkuste ujíždět naloženou odtahovkou policii :).
Michal123, 12.10.2016 13:14
Děkujeme redakci za reklamní článek.
Ubohý, není co víc k tomu říct…
stréc od piva, 13.10.2016 11:11
mohu se zeptat kolik musím redakci zaplatit aby uveřejnila takovy podobný slint třeba na náš autoservis?
mám sepsat srdceryvný příběh o babičce co jela do kauflandu na slevu,ale 3km před městem ji její stará 120ka vypověděla službu a neměla ani na odtah,protože potřebovala ty nové hrnce v kauflandu a o tom jak jsme ji pomohli až se rozplakala?

danet - redakce TipCars, 13.10.2016 12:17
Díky za Váš názor. Budeme rádi, když přispějete svým vlastním blogem ze svého života a zkušenosti.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů