Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

HH - začátek

Blog
HH | 28.12.2015
foto: HH
Dobrý den, milé děti, bylo nebylo, v jedné malé zemi... I tak bych mohl klidně začít a vše by bylo v pořádku. To co se totiž právě nachází před vašim zrakem tak trochu bude připomínat známou pohádku "Princezna Koloběžka první". Zrychleně se pokusím vše objasnit.

Dobrý den, milé děti,

bylo nebylo, v jedné malé zemi...

...I tak bych mohl klidně začít a vše by bylo v pořádku. To co se totiž právě nachází před vašim zrakem tak trochu bude připomínat známou pohádku "Princezna Koloběžka první". Zrychleně se pokusím vše objasnit.

Dostal jsem příležitost něco málo napsat na TipCarsu a dlouho jsem uvažoval, jakou formou to všechno pojmout. Nakonec mi z toho vyšlo, že nejlepší bude vše napsat tak, jak mi zobák narostl a nijak se s tím nepárat. Zároveň se budu snažit vše pojmout nenásilnou a zcela netechnickou formou, takže možná, že nakonec ze všeho vyjdu jako naprostý exot a blázen.

V několika následujícíh článcích se vám pokusím svýma očima popsat a přiblížit motoristický svět, provoz kolem nás a tak vůbec. Nejdřív jsem měl v tomhle místě napsáno, že nevím, co budu psát přístě, ale nějak se mi to v hlavě rozleželo a napadlo mě, že budu popisovat svět kolem mě nejdříve z pohledu chodce, pak cyklisty, motorkáře a plechovkáře.

Možná už jste na internetu narazili na videa, kdy si řidiči natáčí kamerou svojí jízdu a pokud se jim něco nelíbí nebo se jim na cestách něco přihodí, tak z toho všeho udělají výcuc a hodí to na youtube. Tam pak můžete sledovat nejrůznější bouračky a šílené manévry. Tak něco takového se vám budu snažit zprostředkovat formou článků. Vše samozřejme subjektivně, takže v rozsáhlé diskuzi pod článek budu očekávat smršť nesouhlasných příspěvků - ale o to mi vlastně v první řadě jde. Nahodit do světa můj názor, a tím rozproudit diskuzi na dané téma - jak to vidíte vy, v čem nesouhlasíte, co dělám špatně a tak. Možná že se najdou i tací, kteří to budou vidět stejně, ale kdo ví.

Teď už ale k tomu, proč to vlastně připomíná pohádku:

1. článek / nečlánek = (dar/nedar) - je to blog nebo článek? Vycházet to bude formou článku, ale obsahovně to bude spíše forma blogu.

2. pravidelně / nepravidělně = (přijet/nepřijet) - pokud očekáváte, že články budou vycházet nějak pravidelně, tak jste na omylu. Prostě - až budu mít co sdělit světu, tak to sepíšu. Chtěl bych ale, aby to bylo vždy v pondělí, protože pracovní pondělí nemá nikdo rád, a tak se alespoň tyto články budou snažit vás buď rozesmát, nebo naopak rozproudit krev. V každém případě to snad bude taková kofeinová bomba při pondělku ;-)

3. spisovně / nespisovně = (oblečená/neoblečená) - budu se snažit to psát tak, jak to vychrlí moje mysl přes ruce na klávesnici. Obávám se ale, že v surové formě by to bylo absolutně nečitelné a ukrutně zmatené. Proto to bude procházet jak mojí prvotní cenzurou, tak určitě i cenzurou redakce. Snad ale zůstane zachována plánovaná myšlenka.

No a abych vás už nezdržoval od práce, kterou máte tento týden před sebou, tak už jenom něco málo slov o mě - ať máte představu kdo jsem a jak to asi chodí v hlavě podobným lide (možná jsem ale vyjímka a nikdo jiný tak jako já na světě už neuvažuje).

O mně:
- muž, 34 let, manželka, dvě děti
- chodec, cyklista, řidič auta, řidič motorky, pasažér autobusů a vlaků
- řidičák na malé moto od 15ti, na velké moto od 32 (celkem najeto cca 21 000 km) - dvě motorky
- auto, řidičák od 18ti (celkem najeto asi cca 250 000 km) - 5 aut (z toho jeden minibus pro 9 lidí)
- 3 pokuty (v 16ti 200Kč za chybějící STK na fichtlovi, někdy později v autě za rychlost 58 v padesátce, a nakonec pak za stání v zákazu)
- 3 bouračky (1. žádný jiný učastník a moje vina - kutululum, 2. jako spolujezdec, kdy nám paní nedala přednost, 3. dodávka mě sešrotovala zezadu)
- motoúchylka: krásné auta a motorky - custom tuning, resp: styling

No a teď už, protože sám nemám rád dlouhé články, se pro tentokát s váma loučím a teším se v dalším díle....čau.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Corlis, 28.12.2015 17:55
šup sem s dalšíma článkama, jen houˇšt a větší kapky...motorky můžu, jsem na cruisery, neustále o nich mluvíme s mým kolegou, ten si chce nyní postavit bobbera, prodal kawu z750.
p.s. dnes jsem měl málem bouračku jak sviň, pil jsem kafe v autě, tempomat a přede mnou Němec vybočil na dálnici, no a jsem si spletl pedály, místo brzdy spojku, no krve by se ve mně nedořezal..naštěstí jel dostatečně rychle, ale to bylo na centimetry....pak jsem pořád přemýšlel, jak je to možný to udělat...takže pište
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů