Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Superb pro rok 2007!

Aktuality
Vojtěch Vrzal | 27.07.2006
foto: Škoda
Už 14. srpna začnou z výrobní linky Škodovky v Kvasinách sjíždět Superby modelového roku 2007, které se od stávajících modelů budou lišit několika kosmetickými i technickými změnami.

Největší model Škodovky se po obligátních čtyřech letech dočká omlazení. Doladění samozřejmě neunikla přední maska, která má plastičtější tvarování. Nový vzhled dostala i světla, ta přední teď budou obsahovat integrované blinkry pod čirým krycím sklem, zadní mají po vzoru menších "sourozenců" bílý proužek ve tvaru písmene "C". Novinkou jsou i blinkry v krytech vnějších zpětných zrcátek. K dispozici budou zákazníkům i čtyři nové barevné odstíny - béžová Cappuccino, zelená Olive, šedá Anthracite a šedá Satin (od listopadu 2006).

TIP: Škoda Octavia RS nově s motorem 2,0 TDI PD

Uvnitř je hlavní změnou nový design přístrojů s bílým podsvícením a červeným pozadím, číslicemi a multifunkčním displejem. Ke třem dosavadním stupním výbavy Classic, Comfort a Elegance přibývá nejvyšší výbava Laurin&Clement, která zahrnuje například 17" litá kola s leštěným povrchem, zdvojenou koncovku výfuku, kožené čalounění, dřevěné obložení interiéru nebo kovové rámečky výdechů ventilace a kliček.

TIP: Škodovky modelového roku 2007 v prodeji. Co je nového?

Škodovka slibuje také čtveřici benzínových a čtveřici vznětových motorů, od každého by měl tedy přibýt jeden nový. O jaké motory jde, ale bohužel zpráva neuvádí, jisté je jen to, že na vrcholu nabídky zůstávají vidlicové šestiválce 2,8 V6 142 kW (193 k) a 2,5 TDI 120 kW (163 k). Automobilka také zatím neprozradila, jestli se změny nějak projeví v ceníku a kdy budou omlazené Superby k dostání u prodejců. Více se určitě dozvíme v září na pařížském autosalónu, kde bude mít nový Superb výstavní premiéru.

Srovnání současné a faceliftované Škody Superb

Superb 2002 - 2006

 

Superb 2006 -

 
  
  

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Wenny, 29.07.2006 07:54
Superb - pro mou osobu stále atraktivní a prostorově výborný...ale ted z prospektů mě zaráží bílé podsvícení budíků a naopak zelené klimy ....
jirik, 30.07.2006 09:04
nevim slovensky kolego s cim jsi v zivote jezdil?mel jsem ve svojem ridicskem zivote ta nejlepsi auta v evrope,americe i australii kde jsem zill a mohu zodpovedne prohlasit ze superp 2.8 patri k tem nejlepsim autum,ktera jsem ridil i kdyz vsichni vime ze se jedna spise o auto z nemecka.
Bobus, 30.07.2006 09:21
Superb je sice nenápadný, ale to nemusí být vždy na škodu. Mně se například nový Passat moc nelíbí. Co mně však hodně vadí, je "motorová" politika, kterou uplatńuje WV vůci Škodovce. Oba nejsilněší motory, v benzínu i v naftě, jsou o generaci starší i když jsou asi trochu vylepšené. Pokud by v Superbu byly koncernové motory poslední generace, tak by Passat i A6 měli velké problémy.
aaablb, 30.07.2006 19:13
passat jako vyšitej
Pepa, 31.07.2006 11:12
Docela dobře povedený facelift, už to chtělo trošku zlidštit tuhle německou konzervu.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů