Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus RC F jde do prodeje od ledna 2015

Aktuality
Karel Směšný | 23.12.2014
foto: Lexus
Sportovní kupé Lexus RC F pohání atmosférický osmiválec s objemem 5,0 l o výkonu přes 450 k. Základní cena byla stanovena na 2 145 000 korun.

Jak už možná sami víte, pod kapotou sporťáku se dostala na dnešní dobu vzácná pohonná jednotka – pětilitrový atmosférický osmiválec pracující v Atkinsonově cyklu, aby se v nízkých otáčkách podařilo ušetřit alespoň nějaké palivo. I díky němu potom plní emisní normu Euro 6. Výkon 456 koní a točivý moment 520 Nm slibují velmi rychlé svezení. Motoru sekunduje osmistupňová automatická převodovka SPDS (Sports Direct Shift) s možností sekvenčního řazení pomocí pádel pod volantem.

Vůz může být vybaven inteligentním diferenciálem TVD (Torque Vectoring Differential), jenž má zlepšit jízdní schopnosti díky lepšímu záběru a držení stopy. V České republice bude tento model nabízen ve třech základních výbavách: EXECUTIVE , PREMIUM a CARBON. K dispozici bude také nabídka šesti paketů, které lze různě kombinovat podle zvolené výbavy.

Lexus RC F je standardně vybaven různými systémy na podporu bezpečnosti, stability, řízení a trakce. Dále je v základní výbavě 8 airbagů, parkovací sensory, zadní elektricky stavitelný spoiler, LED technologie ve světlech vozu, systém proti odcizení, 4,2“ barevný informační displej, 7“ Lexus Media Displey s funkcí Mirror link, elektronicky řízená dvouzónová klimatizace, přední sportovní sedadla stavitelná v 8 směrech, startování motoru tlačítkem či tempomat.

Základní cena vozu Lexus RC F ve výbavě „Executive“ je 2 145 000 Kč. V této specifikaci přibývá ke zmíněné standardní výbavě také 19“ kovaná hliníková kola, audiosystém se 6 reproduktory, čalounění sedadel Alcantara a vyhřívaná přední sedadla.

Střední výbava „Premium“ nabídne lepší navigaci a audio systém s 10 reproduktory, systém automatického ovládaní dálkových světel, sledování slepého úhlu či varování při opuštění jízdního pruhu. Cena tohoto provedení byla stanovena na 2 335 000 Kč.

V nejvyšší výbavě pojmenované „Carbon“ jsou kapota motoru, střecha a zadní spoiler vyrobeny z karbonových vláken, stejný materiál zdobí také interiér. Jiná jsou také 19“ kovaná hliníková kola s paprsky ve tvaru L. Vrcholné provedení se bude na tuzemském trhu nabízet za 2 415 000 Kč
První kusy dorazí do České republiky v lednu 2015.

Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů