Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

KTM SX- F 250: změny pro rok 2014

Aktuality
Karel Směšný | 04.10.2013
Výrobce provedl na stroji určeném hlavně milovníkům motokrosu řadu změn. Jakých? Čtěte dále.

Základní podoba motorky zůstala stejná, jiná je zejména použitá technika. Hlavní změna se odehrála v pohonné jednotce. Došlo ke změně u časování ventilů (vačka má ostřejší náběh), ventily jsou nyní zavírány silnějšími pružinami, došlo ke snížení hlavy válce o 0,4 mm, což má za následek vyšší kompresní poměr (13,9:1 namísto 12,3). Kliková hřídel byla odlehčena o 35 %.

Převodová skříň ztratila jeden převodový stupeň, takže na KTM SX-F 250 pro příští rok už zařadíte maximálně pětku. Všechny převodové stupně byly upraveny, aby na sebe lépe navazovaly, chybějící kolečka v převodovce znamenají úsporu hmotnosti (i když pouhých 250 g). Jiná je také spojka (nyní CSS místo DSS).

Na co si ale mnoho vyznavačů motokrosu bude muset zvyknout, je elektrický startér. Jiným způsobem totiž motorku nenastartujete, klasická nožní páka zde chybí a nabízet se nebude. Výrobce toto zdůvodnil, že při pádu často dojde k tzv. ulití motoru, který se potom obtížně startuje. A pro jezdce bude jistě příjemnější, když pouze zmáčkne spínač a motor naskočí, než aby se (mnohdy marně) snažil ulitý motor, jak se říká, nakopnout.

Na stroji byly provedeny i menší změny na rámu, výfuku, odpružení a airboxu. Na detailnější informace včetně ceny si budeme muset počkat do příštího roku.

Hodnocení článku
4.0 z 5 (80%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů