Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia pro_cee’d GT a cee’d GT přijdou na trh v polovině roku 2013

Aktuality
Karel Směšný | 04.12.2012
foto: KIA
První vysokovýkonné modely Kia, třídveřová Kia pro_cee’d GT a pětidveřová Kia cee’d GT, se začnou prodávat v polovině roku 2013.

Dva nové modely s označením GT dostanou pod kapotu novou verzi motoru Kia 1.6 GDI (Gasoline Direct Injection) s přímým vstřikováním benzinu, vybavenou výfukovým turbodmychadlem typu twin-scroll (se dvěma oddělenými kanály pro přívod výfukových plynů) a zesílenými vnitřními komponenty. Touto úpravou došlo k navýšení výkonu a točivého momentu. Výkon dosáhl150 kW (204 k), což je o 51 % více než
u nepřeplňovaného motoru. Točivý moment vzrostl o 61 % na 265 N.m.

Nové modely jsou vybavené šestistupňovou manuální převodovkou. Zrychlení z 0 na 100 km/h výrobce udává za 7,9 sekundy. Vyšší úrovni výkonu odpovídají další změny provedené v nastavení podvozku a zavěšení kol.

Upravená je maska chladiče a mřížky pro přívod vzduchu, stejně tak přední a zadní světlomety. Vůz dostal mohutnější nárazníky, 18“ kola z lehké slitiny, červené brzdové třmeny a speciální laky – to jsou základní charakteristické znaky obou sportovních provedení. Modely GT se liší rovněž párem světlometů pro denní svícení složených ze čtyř LED, které připomínají drahokamy. V interiéru najdeme sedadla Recaro, hliníkové pedály a speciální materiály povrchů.

Zahájení výroby modelů obou modelů GT ve výrobním závodě Kia v Žilině je plánováno na polovinu května 2013. Na českém trhu se objeví od poloviny roku. Ceny a specifikace budou zveřejněny před uvedením obou novinek na trh.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů