Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Deset nejprodávanějších vozů v ČR (08/2005).

Aktuality
Michal Bartoň | 27.09.2005
foto: autor
Umístění Fabie a Octavie na čele žebříčku prodejnosti nikoho nepřekvapí. Dosavadní „štika v rybníku“ segmentu nižší střední třídy, Dacia Logan, se však dostala až na třetí místo ve své kategorii za Renault Mégane a Hyundai Accent.

Umístění Fabie a Octavie na čele žebříčku prodejnosti nikoho nepřekvapí. Dosavadní „štika v rybníku“ segmentu nižší střední třídy, Dacia Logan, se však dostala až na třetí místo ve své kategorii za Renault Mégane a Hyundai Accent.

Prázdninový srpen nebývá z hlediska prodejnosti osobních vozů na našem trhu příliš silným měsícem. Jasné prvenství si v něm odváží Škoda Fabia (2584 vozů), která druhý model v pořadí, Škodu Octavii (1275 vozů), poráží více jak dvojnásobným počtem prodaných vozů. Automobily ze segmentu malých vozů tvořily v srpnu celkem 46 procent prodejů. Za nejprodávanějším vozem u nás, Fábií, se v kategorii malých vozů umístil Renault Thalia (388 vozů) a Hyundai Getz (284 vozů). Druhá nejprodávanější kategorie - nižší střední třída zabrala v srpnu 19,5 procenta z celkové prodejnosti, když se v jejím čele objevila řada Mégane od Renaultu (308 vozů) před Hyundai Accent (266 vozů) a Dacií Logan (236 vozů). Třetím nejprodávanějším segmentem s podílem 5,1 procent byla střední třída, v níž kraluje Octavia před Passatem (156 vozů) a Mondeem (62 vozů).

Pořadí prodejnosti modelů osobních automobilů v ČR za srpen 2005
 

1. Škoda Fabia - 2584 vozů

Nesmrtelná Fabia stále nedává příliš šancí zahraničním soupeřům, když ubírá 53 procent z „koláče“ v kategorii malých vozů.

TEST: Škoda Fabia 1,9 TDI

 
 

2. Škoda Octavia - 1275 vozů

Octavia poráží soupeře ještě více deklasujícím způsobem, její podíl v prodejnosti vozů střední třídy činí 70 procent.

 
 

3. Renault Thalia - 388 vozů

Obří zavazadelník a rozumná cena drží Thalii stále v horních patrech žebříčku. Renaultu se tah s „naroubováním“ kufru na záď Clia očividně povedl.

Podrobnosti: Nový Renault Clio

 
 

4. Renault Mégane - 308 vozů

Další modelová řada francouzského výrobce sice už skončila pod pomyslnými stupni vítězů, ale získala zlato v kategorii nižší střední třídy.

Ojetiny: Renault Mégane - Kompakt pro každého

 
 

5. Hyundai Getz - 284 vozů

Hyundai Getz se stále drží vysoko, a přesto byla ve Frankfurtu představena jeho modernizace se zaoblujícím faceliftem.

TIP: Fotogalerie z Frankfurtu

 
6. Hyundai Accent - 266 vozů 
7. Dacia Logan - 236 vozů 
8. Volkswagen Golf - 212 vozů 
9. Peugeot 206 - 203 vozů 
10. Volkswagen Polo - 193 vozů 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů