Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kamiony, náklaďáky i traktory. Modeláři z celé země se sešli na RC Truck Festu

Naše téma
Zuzana Gabajová | 25.03.2024
dalších 34 fotek
RC Truck Fest 2024 v Českých Budějovicích. | foto: Deník/Zuzana Gabajová
Kamiony, náklaďáky, zemědělské stroje, vozy Rallye Dakar či vojenská technika jezdily o víkendu po výstavní hale pavilonu českobudějovického výstaviště. Jejich řízení si mohly vyzkoušet všichni zájemci včetně dětí. Občas se stala nějaká nehoda, ale zcela jistě nebyl nikdo zraněn. Na jihu Čech se totiž konala jedna z největších modelářských show RC Truck Fest.
Na českobudějovické výstaviště se sjeli modeláři z celé České republiky. Z modelářského klubu J&P Stavební technika ze severních Čech dorazil Vladimír Fidler. „Jezdím tu se sklápěčkou Iveco, tady mi nakladač nakládá zeminu a vozím ji do vedlejší sekce na stavbu mostu,“ popsal Fidler.

RC Truck Fest 2024 v Českých Budějovicích:

Své modely a hlavně umění je ovládat přijel ukázat také Daniel Myslivec z klubu RC Truck Hradec Králové. „Mám tu více aut, ale pro radost dětí tu teď jezdíme s kamionem naloženým bonbóny a lízátky,“ popsal v sobotu dopoledne.

„Takové modely se dají běžně koupit, ale je třeba počítat s tím, že kolikrát je model dražší i než malé auto. Je to stavebnice a některé se vyrábějí celé ručně,“ vysvětlil. 

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů