Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Markéta se hlásí o pozornost. Sezona začíná na ploché dráze už dnes odpoledne

Naše téma
Milan Novotný | 26.03.2024
dalších 7 fotek
Na Markétě budou diváci opět svědky dramatických soubojů. | foto: Ivana Roháčková
První závod se na plochodrážním oválu na pražské Markétě v Březnově pojede už v úterý 26. března. Začínající sezona je nabytá zajímavými akcemi. Hlavním lákadlem pražského kalendáře je 1. června FIM Speedway Grand Prix of Czech Republic, tedy čtvrtý díl mistrovství světa na krátké ploché dráze.
Na konci srpna se pojede mistrovství ČR juniorů do 21 let a 10. září Mistrovství Evropy dvojic ve třídě 250 ccm. Začátkem října se milovníci ploché dráhy mohou těšit na 55. ročník Memoriálu Luboše Tomíčka a 19. října se koná Mistrovství ČR Flat track (kategorie FT a FT junior).

Vrcholem sezony ovšem bude FIM Speedway Grand Prix of Czech Republic. Jan Kvěch se v seriálu poprvé objeví jako stálý jezdec seriálu. Česko tak bude mít po dlouhých patnácti letech mezi elitou zástupce., který bude bojovat o body v jedenáctidílném šampionátu.

Velmi sledované bude udělení divoké karty. Kdo ji získá se fanoušci dozví v následujících týdnech. „Bude záležet na prvních závodech, zejména na pražském extraligovém kole, kde budeme mít porovnání s Vaculíkem a další účastníkem Grand Prix Andžejsem Lebeděvsem,“ zmínil sportovní ředitel Auto klubu Markéta Pavel Ondrašík.

Grand Prix začíná na konci dubna v Chorvatsku. Jak uvedl Pavel Ondrašík, příprava Jana Kvěcha je vzhledem k účasti v seriálu odlišná. „Měl nějaká přání, která jsme se mu snažili vyplnit. Na konci února odjel na přípravu na kolech a začal spolupracovat s výživovým poradcem,“ krčil rameny Ondrašík.

Kmenoví jezdci AK Markéta mají za sebou vydařenou zimní přípravu, z čehož tři dny jezdili na oválu ve slovinském Kršku. „Bylo sice poměrně chladno, ale jinak nám počasí přálo. Každý tam odjel asi devadesát kol. Účel svezení se a protažení se po zimě jsme splnili. Všichni byli rádi, že sedí na motorce a mohou trénovat,” prozradil manažer klubu Tomáš Topinka.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů