Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Finalisté ankety Auto roku se už dají koupit i v bazaru. Nejlevnější je Hyundai

Naše téma
Martin Pleva | 06.02.2024
dalších 6 fotek
Pětice finalistů soutěže Auto roku 2024 v ČR. | foto: Deník
Tato pětice vozů postoupila do finále ankety Auto roku 2024 v České republice: Hyundai Ioniq 6, BMW řady 5, Kia EV9, Mercedes-Benz třídy E a Subaru Crosstrek. Vítěz tohoto prestižního ocenění byl slavnostně oznámen v úterý 6. února. Autem roku 2024 v ČR se stal Mercedes-Benz třídy E. Pokud uvažujete o koupi některého z finalistů ankety, nemusíte se dívat jen na nabídku autosalonů. Tyto vozy se už totiž dají sehnat i jako ojetiny v našich bazarech.
Jaká je v našich autobazarech nabídka vozů, jež byly mezi pěti finalisty ankety Auto roku 2024 v České republice? To přibližuje šéf inzertního auto-moto webu TipCars.com Marek Knieža.

Hyundai Ioniq 6
Hyundai Ioniq 6 patří do rodiny modelů, které se na trhu ojetin dobře etablovaly,“ říká Marek Knieža, ředitel intertního auto-moto webu TipCars.com. Aktuálně je na tomto webu přes 50 inzerátů na vozy Ioniq 5 a Ioniq 6. Za poslední rok se pak v inzerci objevila zhruba stovka těchto hybridů a elektromobilů s průměrnou cenou 520 tisíc korun.

„Plně elektrické verze Ioniqu se dají pořídit za částky blízké 400 tisíc korun, což z nich dělá jedny z nejdostupnějších elektroaut pro rodinu,“ vysvětluje Marek Knieža.

• Aktuální průměrná cena na TipCars.com: 589 123 Kč
• Aktuální počet inzerátů: 58 
BMW řady 5
Bráno počtem inzerátů, jsou v Česku „bavoráky“ pětkové řady nejpopulárnějším zástupcem vyšší střední třídy z takzvané německé prémie. Ta zahrnuje ještě Audi A6 a Mercedes-Benz třídy E.

„V současnosti lze na TipCars.com vybírat z téměř 700 automobilů této řady mnichovského výrobce. Za poslední rok se přitom v inzerci objevilo 2700 vozů BMW 5, na druhém místě bylo Audi s 1900 automobily a třetí příčku obsadil Mercedes s 1700 exempláři,“ přibližuje Marek Knieža.

Bez rozdílu země původu je nejvíce obchodovanou ojetinou této velikosti Škoda Superb, které se v loňském roce vyskytla v 11 tisících inzerátech. „BMW je zajímavé ještě z jednoho pohledu. Spolu s Mercedesem má zastoupení karoserií sedan a kombi půl na půl. U modelů koncernu Volkswagen je podíl kombíků kolem dvou třetin,“ přidává svůj postřeh Marek Knieža.

• Aktuální průměrná cena na TipCars.com: 1 050 666 Kč
• Aktuální počet inzerátů: 687
Kia EV9
„Značka Kia je u kupců ojetin oblíbená pro svou sedmiletou záruku. Její elektrické modely nejsou výjimkou,“ komentuje Marek Knieža jednu z výhod finalisty Auta roku.

Momentálně je v nabídce inzertního webu TipCars.com padesátka exemplářů Kia EV9 a jeho menšího sourozence EV6. Za poslední rok pak bylo na výběr přibližně sto těchto elektromobilů s průměrnou cenou kolem jednoho milionu korun.

„Na jednu stranu potěší, že rodina modelů EV do sedmileté záruky zahrnuje také baterie. Na druhou stranu je potřeba připomenout, že konkurence umí jistit ještě o rok déle.“

• Aktuální průměrná cena na TipCars.com: 2 004 039
• Aktuální počet inzerátů: 48 
Mercedes-Benz třídy E
„Třída E je unikátní tím, jak skupinu konzervativních řidičů učí užívat si pokrokovou techniku,“ má jasno Marek Knieža, generální ředitel webu TipCars.com, na kterém lze nyní vybírat z téměř 400 automobilů této řady stuttgartského výrobce.

Za poslední rok se pak v inzerci objevilo 1700 vozů třídy E. „Rozhodně neplatí, že by Mercedes-Benz E byl nejlevnější vstupenkou do německé prémiové střední třídy. Mezi těmito auty najdeme víc zástupců jak od BMW, tak od Audi.“

• Aktuální průměrná cena na TipCars.com: 833 263 Kč
• Aktuální počet inzerátů: 376 
Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek je vlastně třetí generací modelu XV. Ten si mezi českými fanoušky značky Subaru vydobyl stabilní postavení,“ vysvětluje pozadí finalisty Marek Knieža.

Jeho nebo jeho předchůdce můžeme v současné době najít v 50 inzerátech. Za poslední rok jich pak bylo nabízeno na 400, což z nich dělá třetí nejoblíbenější zástupce japonského výrobce.

„To je sice necelá polovina počtu inzerovaných Subaru Outback, ale na druhý nejoblíbenější model – Forester – rodina XV ztrácí pouhých 15 procent,“ dodává šéf webu TipCars.com

• Aktuální průměrná cena na TipCars.com: 990 000
• Aktuální počet inzerátů: 7
Na co si dát pozor při koupi ojetého auta? A jak ojeté auto rychle prodat? 
Na tyto otázky odpovídal šéf inzertního auto-moto webu TipCars Marek Knieža ve videocastu Deník s nadhledem. Podívejte se na jeho rady a doporučení:

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů