Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda v červnu představí novinky

Nové modely
Karel Směšný | 26.04.2013
foto: škoda-auto
Od června 2013 se do modelů Citigo, Fabia, Roomster, Rapid a Yeti dostane několik novinek. Například rozšířená bezpečnostní výbava a nové motorizace.

Novinky přicházejí do jednotlivých modelů v rámci zahájení výroby vozů modelového roku 2014. Od konce června bude zákazníkům k dispozici modernizovaná vlajková loď – ŠKODA Superb a ŠKODA Superb Combi.

Zájemci o Citigo se nově mohou v rámci volitelné výbavy rozhodnout pro sedadlo řidiče s Easy Entry pamětí. V případě třídveřové varianty Citigo je sedadlo vybaveno polohovou pamětí. Řidič tak již nemusí znovu nastavovat pozici sedačky pokaždé, když někdo nasedá na zadní místo nebo z něj vysedá. Pro pětidveřovou verzi je určeno sedadlo spolujezdce se sklopným opěradlem. Jednoduchý mechanismus umožňuje rychlé překlopení opěradla vpřed, čímž uvnitř vozu vznikne ložná plocha o délce až 1,75 m.

Přepravní možnosti modelu Citigo dále zvyšuje mezipodlaha v zavazadlovém prostoru: po sklopení zadního opěradla přechází dno plynule do sklopeného opěradla zadní sedačky, současně ukrývá další úložné prostory. Inovací prošel také multimediální systém Move & Fun. Nově dokáže přes spárovaný telefon získávat aktuální informace, například o dopravní situaci.

Fabia i Roomster budou nově nabízet elektronický stabilizující systém ESC jako standard ve všech výbavových stupních. K vyšší bezpečnosti přispívá také dětské zpětné zrcátko. Jedná se o přídavné panoramatické zrcátko, které dovoluje řidiči kontrolovat děti na zadních sedadlech, aniž by se musel otáčet a ztrácel tak přehled o situaci před vozem.

Úspornější provedení GreenLine modelů Fabia a Roomster dostanou 15“ kola Rotare z lehké slitiny, která nahradí dosavadní Antares. Fabia GreenLine se pak může pochlubit snížením emisí CO2 na novou hodnotu ve výši 88 g/km. Akční modely Fabia Fresh lze získat s černým optickým paketem. Prvek, dosud dostupný pouze pro sportovně laděné verze Monte Carlo a RS, zahrnuje hlavní projektorové halogenové světlomety a přední mlhové světlomety s černou optikou. Průběžně se obměňuje také nabídka barev karoserie. Paleta modelu Fabia se takto v průběhu prvního pololetí rozrůstá o nemetalické barvy Steel (šedá, exkluzivně pro Monte Carlo a RS) a Sky (modrá), resp. metalickou Race (modrá).

ŠKODA Rapid nově získala elektrické ovládání zadních oken z místa řidiče, v případě SUV Yeti došlo ke změně na vrcholu nabídky naftových motorizací. Jednotka 2,0 TDI/125 kW, dodávaná výhradně s pohonem všech kol, je nyní k dispozici také s dvouspojkovou převodovkou DSG.

Hodnocení článku
3.0 z 5 (60%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů