Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Citigo se začíná prodávat. Zatím jen dražší výbavy

Aktuality
Karel Směšný | 01.11.2011
foto: škoda-auto
První vozy dorazí k zákazníkům již v průběhu měsíce listopadu. Všichni dealeři berou předběžné objednávky.

Škoda Citigo bude v nabídce v osmi barevných provedeních (třech základních a pěti metalických odstínech). V interiéru lze volit ze šesti možností, včetně dvoubarevné palubní desky dostupné pro vyšší výbavové stupně.

Při zahájení prodeje bude zákazníkům v České republice k dispozici pouze třídveřová verze vozu (pětidveřová pak na jaře 2012, stejně jako automatická převodovka a pohon na CNG) ve vyšších výbavových stupních Ambition (1,0 MPI/44 kW od 194.900 Kč) a Elegance (1,0 MPI/44 kW od 209.900 Kč). Již dříve se však spekulovalo o startovací ceně kolem hranice 180 tis. Kč. (179 900 Kč však platí pro výbavu Active, která bude k mání až v příštím roce). V nabídce je i paket Plus za cenu 5.000 Kč. (Součástí paketu Plus výbavové verze Ambition je palubní počítač a klimatizace s pachovým a pylovým filtrem). V případě výbavové verze Elegance, získá zákazník za zvýhodněnou cenu tříramenný kožený volant a signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu. Citigo má v porovnání s konkurenty největší zavazadelník (251 litrů) a větším rozvorem (2,42m).

„S modelem Citigo chceme pro značku ŠKODA získat nové skupiny zákazníků, pro které jsme dosud neměli v segmentu malých vozů adekvátní nabídku. Jde především o tradiční zákazníky značky ŠKODA, kteří dosud jezdili starším nebo ‚ojetým‘ vozem, jako například mladé řidiče, rodiny s menšími dětmi, kterým dosud finanční možnosti nedovolili pořízení nového vozu nebo páry ve zralém věku,“ říká Petr Pečenka, vedoucí regionu Česká republika automobilky ŠKODA.

 

Na minivozy zatím připadá jen asi 2,2 procenta z celkového prodeje osobních aut v Česku. Nejúspěšnější jsou zde letos modely Fiat Panda, Kia Picanto, Chevrolet Spark a Peugeot 107.

Pavel Tunkl, tajemník Svazu dovozců automobilů, však věří, že jejich podíl na českém trhu poroste, což souvisí s tím, že si Češi budou Citigo pořizovat jako druhé auto. "Majitelé vozu Superb budou zvažovat, zda si jako druhé auto pořídí Fabii či Citigo, ale nemyslím si, že by Škoda přebrala zákazníky kolínským trojčatům Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1," uvedl Tunkl.

Modelem Citigo automobilka svoji ofenzívu teprve začíná. "V příštích letech bude v průměru každých šest měsíců představen jeden nový model značky Škoda," potvrdil již dříve plány Vahland. Za 7 let chce Škoda Auto prodávat minimálně 1,5 milionu aut ročně.

Pro letošek očekává automobilka, že prodeje přesáhnou rekordní úrovně 800 tisíc prodaných vozů. Loni prodala 762 tisíc aut. Jen v září přitom firma prodala více než desetinu tohoto počtu, když si vůz s okřídleným šípem v logu koupilo 81 200 lidí. (Zdroj: IHNED)


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů