Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat Altea 1,6i a negativní zkušenosti majitele

Recenze uživatelů
rik (37) - okres Praha-západ | 02.02.2011
foto: TipCars.com
Pokusím se podělit o několik poznatků s půlročním užíváním Seatu Altea s benzínovou motorizací 1,6i.
Značka:Seat
Model:Altea
Typ: 
Karoserie:MPV
Obsah motoru:1600
Palivo:benzin
Rok výroby:2007
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:12500
Najeto km nyní:17000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:0,5r
Průměrná spotřeba:9
Poruchy:zatím ne
Předchozí vozidlo:Toyota Avensis

Pokusím se podělit o několik poznatků s půlročním užíváním Seatu Altea 1,6i.
Něco málo informací na úvod.
Protože se na našem Avensisu blížil velký servis 190tis km a věkem už také nebyl nejmladší , šel do světa (a to doslova). Potřebovali jsme nutně nějaké novější auto, pokud možno s málo najetými kilomtry. Náhodou jsem objevil v bazaru stát Seat Altea - nebyl tam dlouho (tak den, protože denně jezdím okolo), tak jsem na netu zjišťoval něco okolo tohoto vozu.
Další informace jsem si nechal poreferovat od znalců koncernových vozidel - na motor, podvozek, atd. (pozn. tuto blbost už neudělám - koncernovým fanatikům se nedá věřit).
Pozitiva neboli klady: Auto má slušnou bezpečnostní výbavu (8xairbag ESP ABS SRS), stavitelné sedačky, posuvné zadní sedačky a docela velký kurf.
Negativa: Z auta je velmi špatný výhled do šikmo vlevo kvůli masivnímu sloupku (fakt je to hodně špatné). Auto je tvrdé, cítíte většinu děr a výmolů, prázdné skáče jako koza, nevím kde berou novináři ty názory jak je to jisté vozidlo. Jistota vypadá jinak. Tvrdé plasty na palubní desce, naprosto nesmyslné designové prvky u středového tunelu a řadící páky - vyčnívají do prostoru a tím zmenšují prostor pro pravou nohu, dále automatické zamykání za jízdy, které nejde vyblokovat - koncern nám nedává možnost volby -zamkneme tě a hotovo (pro ilustraci, někam dojedete a např.potřebujete vyndat dítě z auta. Pokud nevytáhnete klíčky ze zapalování, nevyblokujete zamykání tak prostě zvenku auto neotevřete).
Motor je líný a žíznivý, na deklarovanou kombinovanou spotřebu 7,6l/100km se člověk dostane tak s větrem v zádech a z kopce. Nad 90km za hodinu je slyšet hluk v interiéru - na můj vkus až moc, při 130 musí být rádio hodně nahlas, aby byla nějaká hudba slyšet. Má to být rodinné MPV, ale stolečky na zadních stranách pro pití nebo jídlo pro děti nehledejte - nejsou. Varovné blikače jsou umístěny před řadící pákou pod středovým tunelem - kdo to tam má hledat. Systém ovládání světel - v době kdy skoro všichni výrobci používají na zapínání mlhovek zvláštní spínače, a hlavní světlomety jsou zvlášť u VW jsou združené do jednoho otočného spínače, a mohl bych pokračovat dále s dalšími víceméně obtěžujícími drobnostmi.
Co se týče závad tak žádné nebyly - je to skoro nové auto.
Můj údiv způsobuje také to, že po nastartování při studeném motoru auto točí jen cca 950ot/min. Předcházející vozy točily tak okolo 1800 ot a po zahřátí se otáčky snížily.
Teplý motor točí na volnoběh odhadem cca 600 ot. Nevím zda má tento motor předehřev sacího potrubí, snad mi někdo poradí zda tam někde je nebo není.
Závěreční hodnocení: Pokud vám nevadí výše zmíněné 'drobnosti' pak si vozidlo kupte. Pokud chcete rodinné MPV podívejte se jinde (Ford, CItroen, Renault, KIA atd.). Já bych si již motorizaci 1,6i nekoupil, 100ps je na toto auto málo.

Mnozí možná namítnou, že jsem si měl auto pořádně vyzkoušet. Ano auto jsem projel, nicméně při zkušební jizdě jsem tyto 'drobnosti' neodhalil. Ty vyniknou časem. Při zkušební jizdě jsem také nevyzkoušel 130km/hod a vyšší rychlosti, jak taky když jste ve městě.

Možná , že máte s tímto vozem někdo lepší zkušenost. Já mám zatím tuto. Snažím se na to dívat z té lepší stránky, ale pozitiv mnoho není. Další auto 100% nebude z koncernu VW. Za negativní i pozitivní názory předem děkuji.
Za pravopisné chyby, styl a jiné nedostatky se omlouvám.

P.S. Nenechte se příliš ovlivit mým názorem na toto vozidlo. Jak řekl můj soused 'jsi zmlsaný z těch japončíků'.

KladyZápory
Auto má slušnou bezpečnostní výbavu (8xairbag ESP ABS SRS) Z auta je velmi špatný výhled do šikmo vlevo kvůli masivnímu sloupku
stavitelné sedačky Podvozek je tvrdý, cítíte většinu děr a výmolů
posuvné zadní sedačky Motor je líný a žíznivý, vysoká spotřeba 9l/100km
docela velký zavazadelník Ergonomie přístrojové desky
nekrade se  





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
4
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
4
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ne

Hodnocení
Brzdy
3
Design
3
Dílenské zpracování
4
Dynamika motoru
5
Jízdní komfort
5
Ovladatelnost
4
Prostornost
3
Pružnost motoru
5
Řazení
4
Řízení
3
Sedadla
4
Spotřeba
5
Výhled z vozu
4
Celkové hodnocení - průměr:
4
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.7 z 5 (74%)
Hodnoceno: 10x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
hedge, 07.02.2011 14:00
Jednu dobu jsem měl možnost občas řídit alteu, ale s 2.0 TDi. Doma máme ibizu 2001 (1.0i, 5 dveří), tak mne lákalo vyzkoušet si něco většího, nadto s tolik opěvovaným tdi pohonem. Altea mi přišla jako velice komfortní přibližovadlo s dobrým motorem. Sice má svá "špecifiká" na palubní desce, ale celkově se mi to auto moc líbilo. Je velké, pohodlné, a s 2.0 turbonaftou rychlé a jisté. 2 dospělí a 2 děti se vejdou velice pohodlně, na stěrače schované ve sloupcích se také dá zvyknout a interiér mi přišel jako celkem ergonomicky povedená zálěžitost.
Oproti autorovi bych se ale asi hodně zdráhal jít do 1.6 benzínu, podobně jako psali ostatní diskutéři. Osobně bych alteu bral, i její starší podobně designovanou sestru toledo II, ale ne s takhle malým motorem. Proti dvoulitrovému tdi motoru ale zase důrazně hovoří použití filtru pevných částic, který se časem vždycky zanese a musí se za hodně peněz kupovat nový. Takže jako ideální motorizaci bych tady viděl 1.9 tdi anebo (teoretický) dvoulitr benzín, který se ale nenabízel.
dattlik, 07.02.2011 18:26
dovolím si souhlasit,co by hrdý majitel vozidla Toyota Avensis 2.2D-Cat...) .Naprosto souhlasím s rčením "Japonec až nakonec". Ano,kdo totiž měl jednou Japonce,tak už každé jiné auto pro něj bude špatné. Takže vlastně: JAPONEC AŽ NAKONEC ....))
P.S. vstřiky dnes už opravovat lze /menší problém jen u typu co mám já,tam jsou piezoelektrické/ a dvouhmoták dnes stojí kolem 17 tisíc
macx, 07.02.2011 20:29
Tak Alteu mám doma asi 3/4 roku. kupoval jsem ji jako chladný kalkul požadavků a nabídek ostatních automobilek. Je v provedení XL, 1.4TSi.
Co se týče výtek autora:
Sloupky jsou sice silné, ale ono to tak je dnes u všech aut, takže bych to nějak extrémně neviděl. Výhled ven je docela slušný. Motor 1.6 má tchán v toledu. Docela tam hlučí neboť při 5-ti kvaltu má krátké kvalty. Pokud se nepletu tak, když to jede po dálnici 150 tak motor točí skoro 5000ot. Pak se nedivme že to žere. V Altee co mám doma je 6 kvalt a 5-tka je dokonce delší než u 1.6 a to tam je ještě 6-tka.
Ale i ta 1.4 Tsi si umí říct o porci benzínu. Když se ji naloží, tak žere i trávu kolem cesty. Dostat se pod 8l jde, ale cce to polehoučku na plyn. Přístrojovka vypadá podivně, ale celkem bez problému jsem si zvykl, ta mi vadí nejméně. Jsou ale detaily co těžce nesu a to ergonomie posezu řidiče za volantem.
Asi nejhorší polde mně je pedálová soustava. Plyn je jako ve 120-tce a pedáll brzdy vysoko k poloze nohy na plynu a při brždění musím výrazně zvednout nohu. Pak při delší jízdě mě bolí nárt s ohledem na jeho úhel a to mi vadí fest. Proto si musím sednou dál od volantu a taky proto aby mě netlačila přístrojvka do kolene. To pak zase musím vytáhnout volant co nejblíž sobě abych na něj nešahal nataženýma rukama. Prostě při své výšce 177cm existuje jen jedna poloha (volant, sedadlo a výška sedadla) která mi sedí a trvalo mi asi 2000km než jsem ji našel. Jak mi do auta někdo vleze a rozhodí mi to tak se neznám. Prostě tohle konstruktéři moc neřešili. Zlatý Fiat Stilo co jsem měl před tím. To byla ergonomická pohodička, méně efektu, více denní praxe.
Jinak auto je tiché, neuvěřitelně prostorné i při známém menším rozvoru, spolehlivé, pérování bych jako tvrdé neviděl a brzdy by mohly být lepší. Přes moje výtky si auto rozhodně nějakou dobu nechám.
Pavlik, 08.02.2011 11:06
Altea je jako MPV nepoužitelná - má malý kufr a mizernou variabilitu interiéru. velikost kufru řeší jen porovedení XL, ale mizerná variabilita zůstala i tam. Podvozek je na rodinnou jízdu, nebo ve srovnání s pravým MPV, tvrdý až hrůza - prostě VW se nezapře. Motory jsou hlučné, a to všechny bez výjimky (problém je spíše v odhliučnění než v motorech) - benzínová 1,6 je navíc beznadějně slabá. Stěrače v A sloupcích jsou jen pro design - výhled ven jejich kryty jednoznačně zhoršují, navíc při sněžení se do krytů zamačkává setřený sníh a dělá mírně řečeno neplechu. Tvrdé plasty na palubní desce mi nevadí, bohužel se velice snadno dají pošrábat.
Dle mého je altea spíše crossover než MPV a tak spojuje prostorný interiér (z MPV) s omezenou variabilitou "obyčejného hatchbacku". Její nevýhody alespoň pro mne převažují nad výhodami.
PS: filtr pevných částic se tu řeší neustále, zkuste si k této problematice něco přečíst a zjistíte, že to není zdaleka tak "horké" téma.
sakal39, 12.12.2012 21:17
Trošku jsem nepochopil některé věci:
1. Autor kritizuje interiér, výhled, místo-při koupi tam nebyl?
2. Kritizuje jízdní vlastnosti vozu-při koupi se nesvezl?
3. Taky jsem vlastnil Avensise, nyní mám Toledo 5P 1,9 TDI a mám určité výhrady, ale taky spoustu pozitiv. Koncernová auta daleko lépe brzdí, mám super vybavené a prostorné auto za málo peněz a případné náklady na opravu u TDI jsou proti D4-D výrazně nižší. Je fakt, že svezení v Avensisu bylo komfortnější, motor tišší, interiér kvalitnější. Když jsem ale šel do Toleda III. generace, tak jsem přesně věděl do čeho jdu, svezl jsem se, prohlédnul jsem si to a vyzkoušel. Na něčem jsem tratil a ne něčem jsem vydělal, ale nebudu tady fňukat, že jsem si koupil auto s tvrdým interiérem
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů