Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rey Koranteng: Kriminálka našla moje ukradené auto

Naše téma
František Mašek | 28.05.2015
další 4 fotky
Moderátor Rey Koranteng (40) se při řízení rád kochá krajinou, a proto tvrdí, že řídí jako Rudolf Hrušínský ve filmu Vesničko má středisková.

Jaký jste řidič?
Myslím, že jsem docela trpělivý. Jezdím dlouho a jezdím hodně, takže můžu říct, že jsem relativně vyježděný. Jsem typ pana Hrušínského z filmu Vesničko má středisková. Rád se kochám krajinou. Jinak jezdím podle předpisů, naučil jsem se používat tempomat a to nejen na dálnici, ale i na rychlostních silnicích. Jezdím od devatenácti let prakticky pořád.

Takže řidičský průkaz jste si dělal v devatenácti?
Řidičský průkaz jsem si dělal v osmnácti letech.

Jaké máte auto?
Je větší, na benzín, ale značku není nutné prozrazovat. Řekl bych, že je vcelku obyčejné. Autem si nic nedokazuji a nejsem na vymoženosti nijak zhýčkaný. Za základ považuji tempomat, varování před překročením nastavené rychlosti, klimatizaci, airbagy. Za příjemné rozmazlování automat a vyhřívané sedačky. Moje auto má i spoustu dalších funkcí, o nichž vím, ale nevyužívám je.

Zmínil jste vyhřívání na záda. Jak vám to pomáhá?
Mám kožené sedačky, všichni mě varovali, že mě v létě budou pálit. Naopak se díky klimatizaci velmi rychle zchladí. Ovšem v zimě jsou studené a moji maminku bolí záda, takže jí obvykle zapnu vyhřívání a je spokojená. Záda jí to krásně prohřeje, což jí velmi pomáhá po zdravotní stránce.

Jaké bylo vaše první auto?
Renault Clio třídveřové, manuál, bez klimatizace. Bylo to naše první auto s manželkou, když se nám narodila dcera Vanesa, což bylo v roce 1995. Chtěli mi ho dvakrát ukrást, ale měl jsem imobilizér, takže se jim to nepovedlo. Přišel jsem vždycky k autu a byla tam díra ve dveřích, ani jsem zloděje neviděl. Po třech letech jsme ho vyměnili, protože na dítě s kočárkem bylo malé. Pak jsem měl další francouzské auto, které mi ukradli hned po dvou týdnech. Najezdil jsem s ním asi 200 km. Zaparkoval jsem ho v neděli na sídlišti v Modřanech a ráno tam bylo prázdno. Šel jsem se podívat, jestli jsem ho nezaparkoval jinam, než mi došlo, že bylo ukradené.

Našlo se někdy?
Víte, že jo. Zhruba po roce a čtvrt mi zazvonil v osm ráno telefon: „Dobrý den, tady je kriminální služba hlavního města Prahy, u telefonu kapitán Janáček.“ Dodnes si to pamatuji, protože jsem z toho měl skoro zástavu srdce. Oznámil mi, že našli moje auto. Dokonce nejezdilo daleko od nás. Koupila si ho nějaká paní učitelka z bazaru. Už jsem měl peníze od pojišťovny, takže mi nepatřilo. Patřilo pojišťovně. Paní se pak musela soudit s bazarem. Jak to dopadlo, nevím.

Měl jste nějaké nehody?
Několik, ale naštěstí jsme vždycky odešli po svých.

Jaká byla nejhorší?
Uklouzlo mi to na ledu, i když jsem jel pomalu. Začal jsem díky tomu věřit na předtuchy. Byl mráz, asi minus deset a jel jsem s kamarádem, který spal, z mírného kopce, který končil pravotočivou zatáčkou. Za ní byl les. Věděl jsem, že je opačně klopená, proto jsem jel pomalu. Chtěl jsem si v ní přibrzdit, což byla chyba. Převrátili jsme se a vletěli do lesa. Auto bylo na odpis. Vylezli jsme z auta a jediné, co nám bylo, že nám byla zima.

Nezkoušel jste někdy školu smyku?
Smyky už jsem trénoval, ale tohle se stalo hodně dávno. Jednou mi jedna soutěžní stáj půjčila závodní truck, s nímž jsem dostal dvakrát smyk. Auto za 32 miliónů! Naštěstí jsem to zvládl bez větších potíží. Nedovedu si představit, že bych ho rozbil.

Kam jste se jako řidič podíval nejdál?
Jezdil jsem jen po Evropě, asi nejdál byla Paříž. Byla to hrozně dlouhá cesta, protože jsem se samozřejmě kochal. Ale možná Chorvatsko bylo ještě dál. Musím přiznat, že víc než pobyt tam se mi líbila cesta tam. Obzvláště Slovinsko. To je nádherná země, kde se neustále objevují nějaké nové detaily.

Vizitka:
-Reynolds „Rey“ Koranteng se narodil 2. Srpna 1974 v Praze.
-Jeho matka je české národnosti, otec pochází z Ghany.
-Je ženatý, s manželkou Monikou má dvě dcery Vanesu (*1995) a Sofii (*2006).
Od roku 1994 působí na TV Nova, nejprve jako moderátor počasí a od roku 1998 moderuje hlavní zpravodajský pořad této televizní stanice Televizní noviny.
-K jeho zálibám patří šachy, létání na větroních a sport.
Foto: TV Nova a archiv Reye Korantenga


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů