Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Vel Satis Initiale

Recenze uživatelů
Jirka (30) - Havířov | 19.11.2007
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Renault Vel Satis Initiale | foto: Jirka
Třílitrový turbodieslový Renault Vel Satis způsobil Jirkovi nejednu vrásku na hlavě. Vyrábí Renault nekvalitní vozy, nebo měl jen Jiří smůli na nepovedený kousek?
Značka:Renault
Model:Vel Satis
Typ:Initiale
Karoserie:limuzína
Obsah motoru:3000
Palivo:nafta
Rok výroby:2004
Typ řazení:automat
Najeto km při koupi:30 000
Najeto km nyní:73 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:Už nepoužívám
Průměrná spotřeba:8,8
Poruchy:všechny měl, nyní je to po celkové obměně TOP
Předchozí vozidlo:Renault Laguna
Není krásnějšího vozu. Není pohodlnějšího vozu. Zhmotnělá architektonická touha v automobilismu..... Bohužel jsem trefil na velmi, velmi špatný kus. Vozidlo bylo plně vybavené - světlá kůže, dřevěný volant, automat, 3.0dCi, intarzované dřevo, zvukový systém Cabasse Auditorium, barevná navigace.....prostě vše, co se dá do auta „nacpat“. Když fungoval, bral jsem ho jako svého miláčka. To však bylo bohužel velmi sporadicky....spíše ne. Horší noční můru si těžko dokážete představit.

Vlastníte vůz značky Renault? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE !

Do servisu jsem ho vozil skoro každý druhý den!!! Vozidlo jsem držel rok a pět měsíců - z toho stál jen v opravnách 5 měsíců. Další 2,5 měsíce se nasbíraly při různých prohlídkách a testech toho, co se s autem stalo....Kazilo se vše. Světla se nenastavovala jak měla (prostě zůstala trčet do země cca. 2 m před auto), v 52 tisících najetých kilometrů přišla výměna motoru. Ten si pak si nerozuměl s automatickou převodovkou, takže vozidlo škubalo jako při elévském rozjezdu. Potom mě zlobily páčky na blinkry, podsvícení, klimatizace, bouchání od náprav. Dále až neskutečná kondenzace vody ve světlometech. Blbla všechna možná čidla, teploměr namísto 28 stupňů ukazoval -43. Kontrolu tlaku v pneumatikách jsem nechal odpojit, elektrika sedadel fungovala jak chtěla, poté mi na dálnici prasklo turbo. To zde prosím vyjmenovávám jen ty největší závady, které mi utkvěly v paměti. Much měl můj Vel Satis vskutku požehnaně (klapání napínacích kladek, zámky, ....prostě nebylo jízdy, kdy by mi hlasový syntetizér něco nehlásil..)
Závěrem musím říct jedno: Renault mě tímto autem skutečně zklamal a v mých očích si utrhnul pořádný kus ostudy. Vel Satis má své klady, to ne že ne. Design mi připadal obzvláště podařený, krásné auto ve kterém když jedete, tak jste zaručeně středem pozornosti.Prostě reprezentativní limuzína. Jen ta nespolehlivost....
KladyZápory
viz. popis  viz. popis  
vše v záruce    
   
   
   





Spolehlivost
5
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
4
 
Dostupnost náhradních dílů
3
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ne


značky znovu? určitě ne

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 10.02.2008 09:36
Koupen byl přímo v síti Renault. A nebyl ničím podezřelý - historie v poho. Prostě špatný kus. A o problému mezi sedadlem a volantem nemůže být řeč. Takovou péči jakou měl ten můj, má málokteré auto. Nafta jen z Shell nebo tenkráte ještě Aral, olej nelepší.....prostě jsem na něm nešetřil. Vozidlo bylo samozřejmě v záruce a já ho v záruce (tovární) ještě i prodal. Problém ale je, že kdo má pořád jezdit po servisech? Pak ti dají náhradní auto a ze svého se prostě raduješ jen když ho pak bohužel prodáš. Nicméně moc přeji všem šťastným majitelům Satisů hodně moc pohodových km. Už jsem se přistihl, že bych přived domů Veldu znova .... je to skutečně famozní osobité auto. Ale zkušenost...... A přístup Renaultu byl opravy, výměny, opravy, testy, opravy, pozorování ......... . Místo aby si šmejda vzali zpět, tak mě nechali trápit a trápit. Teď, i kdyby Ren. byl jediný výrobce na světě, tak si raději koupím kolo. RENAULT už NE! A to zejména z důvodu přístupu k zákazníkovi - zvláště pak majiteli Vel Satise a podotýkám znovu, že to nebyla nějaká ojetina z bazaru, ale zánovní vozidlo ze sítě Ren. Nové jsem nebral proto, že jsem nechtěl čekat 5 měsíců.
anonym, 06.03.2008 19:40
Ná záchranku nám jako saniky koupili Mastery. Jedním slovem KATASTROFA! Měli jsme 4 v provozu na rychlé a asi 10 na převozech. Po 2-3 letech auto na odpis... s porovnáním VW LT a Transporter či Mercedes sprinter které drží i 6-8 let je to hnus.
anonym, 24.04.2008 23:13
LEPŠÍ P.Í.Č.A NA KAPOTĚ NEŽLI P.Í.Č.A POD KAPOTOU.
anonym, 27.04.2008 22:55
Ahoj kluci, jsem zděšen co jsem se tady dozvěděl o mém snu, Vel Satisu. Potřebuju reprezentativní auto pro svou práci, nemůžu na schůzku s klientem přijet ve Felicii. To bych nic nedojednal. Před nedávnem můj kolega, no spíš šéf na internetu našel v prodeji Vel Satise a ze zvědavosti, jsem se jel na něj podívat taky, nemněli jsme v plánu ho kupovat, kolaga jezdí v BMW 320d a příští týden si jede pro nové řady pět. Takže bych řekl že je zvyklý na lepší. Já jezdím taky občas luxusními vozy, jako BMW, Mercedes, Audi takže mohu srovnávat.

Ale k věci, dali jsme si s pánem sraz u jedné benzínky v Ostravě. No řeknu že jak se Vel Satiz objevil v zatáčce byl jsem ohromen. Byl úžasný, černá barva diesel 3,0, šestiválec, mněl najeto 175000 km. První jízdu jsem absolvoval na zadním sedadle, bylo tam jako v obýváku, pohodlí klid, zjišťoval jsem že auto budí obrovskou pozornost chodců a všech co jsme míjeli. Po usednutí za volant řeknu že jsem si okamžitě našel optimální polohu za volantem, řekl bych že jsem se v něm cítil lépe než v BMW 320d od kolegy s tím jsem se nezžil a nikdy si ho nekoupím. Automat řadil neuvěřitelně sametově, podvozek byl krásně komfortní, nic nedrnčelo a žádne rány jsem neslyšel, žeby mněl podvozek nějakou poruchu. Motor výborně táhnul a ten zvuk šestiválce prostě nádhera. Prostě jsem se zamiloval. Myslím si že Vel Satis je pro klidného již dávno vybouřeného řidiče, pokud ho bude trápit, atk se mu brzo odporoučí. Já mám spíš představu jak proplouvám mněstem a lidé koukají a nebo si to klidně v pohodlí mydlím mimo město. Na závodění jsou jiná auta. Námi testováný Vel Satis byl kontrolován v servisu Renaul a byl na svůj věk a najeté kilometry označen za výborný, protože s ním nejezdilo žádné prase.

Prostě asi takhle, začátkem srpna 2008 si půjdu pro svůj Renault Vel Satis. Vím že chci černého, ten je nejhezčí, třílitr. A nedám se odradit, stejně v něm budu jezdit do prosince než přesedlám do céčkového mercedesu ale kdo ví třeba zůstanu u Vel Satisu.

Ahoj Tomáš
tomassamot@atlas.cz
anonym, 14.08.2008 10:34
3,5litr od Nissanu šlape ve Vel Satisu jako hodinky, mohu potvrdit. 3.0 DCi se prostě nepovedl...když Vel Satise, tak jedině v nejvýkonějším benzínu:o) Spotřeba? Ale no tak, pánové....pod deset s tím snad jezdit ani nejde :o)
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.