Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Scénic - po dvou letech bez poruch

Recenze uživatelů
Václav Karas (45) - nerozhoduje | 18.06.2008
foto: TipCars.com
Renault Scénic dovezený z Francie, měl najeto za rok a půl 120 000 km. Dalších 25 000 km s ním už najel uživatel dnešní Zkušenosti a ten nákupu zahraniční ojetiny rozhodně nelituje.
Značka:Renault
Model:Scénic
Typ: 
Karoserie:VAN
Obsah motoru:1,5
Palivo:nafta
Rok výroby:2005
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:120000
Najeto km nyní:145000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:2 roky
Průměrná spotřeba:6
Poruchy:ne
Předchozí vozidlo:Renault Scénic

Vozidlo Renault scénic jsem zakoupil před dvěma lety, kdy mně trošku zarazily najeté kilometry. Přece jsem si představoval, že vůz ve stáří jednoho a půl roku nemůže mít ujeto 120000km. Co mě však zaujalo byl vyjímečný stav vozu, žádné škrábance, žádné poškození interiéru, vůz byl po kompletním servisu rozvodů, oleje, brzd, doplněna a revize klimatizace a mnoho dalších věcí.

Vlastníte vůz značky Renault? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!

Lehce jsem si dokázal spočítat, že pokud bych měl tohle absolvovat nespravilo by to jen pár tisíc. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl pro koupi vozidla, které sice mělo více najeto, avšak bez dalších investic což u auta, které by mělo najeto do sto tisíc km, by mě teprve čekalo. Dalším momentem pro mé rozhodnutí byla skutečnost, že vozidlo bylo dovezeno z Francie a v porovnání s vozidly jezdícími v ČR byl již na první pohled vidět markantní rozdíl nejen v tech. stavu, ale i v celkovém dojmu a designu.

S vozidlem Renault scénic s motorem 1,5 Dci, 74 kw jsem najezdil na necelé dva roky 25 tis. km, kdy můžu říci, že za celou dobu jsem neměl absolutně žádnou závadu ani opravu. S průměrnou spotřebou kolem 6 l a s bohatou výbavou a vnitřním prostorem můžu bez nadsázky říci, že v porovnání cena+kvalita není na českém trhu v současné době konkurenční vůz. Vzhledem k tomu, že mám rodinu jsem se rozmýšlel i mezi jinými značkami a to zejména VW Touran, VW Sharan a Ford C-Max, kdy však u volkswagenů byly ceny přemrštěně vysoké, kdy kvalita, ani výbava těmto cenám neodpovídaly. Naopak v porovnání s jízdními vlastnostmi scénica můžu říci, že svou tuhostí a tvrdostí, malým konfortem a výbavou mě tyto vozidla zcela odradily od dalšího uvažování o koupi. U fordu byly tyto vlastnoti nepoměrně lepší, kdy za příznivější cenu nabízel ford lepší výbavu s lepšími jízdními vlastnostmi a pohodlím. Avšak cenově je stále ford vysoko nad cenou scéniců, kdy ve srovnání s výbavou, komfortem a jízdními vlastnosti renaultu ford prohrál na celé čáře.

Taktéž jsem uvažoval i o vozech japonské provenience jako je Toyota corolla verso, avšak menší dostupnosti servisu a náhradních dílů a taktéž velký finanční propad ojetin mě od tohoto odradily. Rovněž jsem uvažoval i o Renaultu scénicu grand což je 7 místná verze scénica, kdy však v době, kdy jsem své vozidlo kupoval grand byl cenově poměrně dražší než scénic což v současné době již není. Na závěr bych chtěl říci, že vozidlo jsem zakoupil v obci Vracov v okrese Hodonín od místního prodejce, který se uvedenou značkou zabývá.


KladyZápory
spotřeba nejsou
komfort  
nízká cena  
skvělý design  
bohatá výbava  



Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Zavazadelník
1
Celkové hodnocení - průměr:
1
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
anonym, 19.06.2008 09:20
Myslíš auto, které stálo původně 1,5 mio a teď jsi to BMW, z roku 91 koupil v ceně 10.500 Kč a machruješ, že původně stálo majlant...:)) Takové známe...:)))
Celicak, 19.06.2008 10:39
Ale tak, proč to hanit, ty remci na rencky jsou už stejně omlety, jak pindy kolem HTP. Proč by nemohl být spokojenej? Já auta prodávám a na rendly si nemužu stěžovat. A s tím poměrem cena / výkon taky souhlasím.
anonym, 19.06.2008 11:27
To posledni co potrebuju je dokazovat nejakymu studentikovi co jezdi MHD načerno jaky mam auto.............
anonym, 19.06.2008 20:53
Vážený pane, nevím jak s majetkem, ale s výškou měsíčního ohodnocení svojí práce si Vám směle dovolím konkurovat a i když bych s největší pravděpodobností vyhrál, tak přesto dávám přednost MHD před vlastním autem. Lidí, kteří ve velkých městech jezdí převážně autem, bychom si neměli moc vážit. A to píšu jako člověk, který auto má a je si vědom výhod jeho používání. Jinak student, který nemá na auto a studuje je mi mnohem sympatičtější než postmoderní rozbředlík bohatých rodičů, co brázdí stále dokola stejnou trasu ve Ferrari, které mu koupil jeho táta. (Tím nemyslím zrovna Vás...)
lucie.harvanovaFB, 06.09.2012 20:13
Ahoj všem, mám dotaz

nwm jestli si mám koupit Renault scenic II rv 2007, 1.5 dci, slyšela jsem na něj většinou záporné recenze
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů