Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Laguna 1,9 DTI, Citroen Xantia 2,0 HDI nebo Opel Vectra 2,0 DTi?

Poradna
Martin Vaculík | 17.05.2006
dalších 12 fotek
Dotaz

Dobrý deň, 

som zo Slovenska a veľmi ma zaujala vaša poradňa. Chcel by som sa opýtať na Renault Lagunu 1,9 DTI 72 kW, Citroen Xantia 2,0 HDI 66 kW a Opel Vectru 2,0 DTi 74 kW. Záujem je o ročníky 1999 až 2000.
Boli recenzované samostatne, ale zaujímalo by ma ako by dopadli, ak by boli postavené proti sebe. Ktorý by ste teda odporúčili a ktorý nie a prečo. Zaujíma ma hlavne charakteristika a spoľahlivosť motorov, jazdné vlastnosti a hlavne servis, ktorý je nutné o ktorej značky vykonať po 100 tis. km samozrejme s finálnou cenou všetkých výmien.

 

Za rýchlu odpoveď vopred ďakujem.


Odpověď

Renault Laguna 1,9 dTi má očekávané servisní náklady ze všech srovnávaných vozů nejvyšší. U tohoto motoru byl problematický pohon rozvodů. Měnit je potřeba nejen ozubený řemen a jeho napínací kladku, ale i plochý řemen pohonu příslušenství, opět s napínací kladkou. Za to ve značkovém servisu zaplatíte skoro 20 tisíc Kč. Když totiž plochý řemen spadne, zamotá se do rozvodového a je vymalováno. Předchozí majitel zcela jistě vůz prodává proto, aby do něj takovou částku již nemusel investovat. Zkušení servisáci totiž navíc doporučují zkrácení intervalu výměny tak na 80 tisíc km. A aby toho nebylo málo, tak ještě nad plán může odejít turbodmychadlo.

TIP: RECENZE OJETIN: Renault Laguna - nabízí pohodlí

Citroen Xantia 2,0 HDI je z trojice dotazovaných modelů nejtišší, nejkomfortnější a v případě správné funkce jízdně nejpůsobivější. Sám motor 2,0 HDI ve své 66 kW verzi dává vozu jen průměrnou dynamiku, je však příkladně pružný a táhne téměř bez turboefektu. Výkonnější 80 kW verze by samozřejmě byla lepší, těch je však velmi málo.

Očekávané servisní náklady má motor HDI dosti únosné, vystačí s výměnou rozvodů po 120 tisících km, za což ve značkovém servisu zaplatíte asi 7000 Kč (což není v obvyklých poměrech mnoho). Takřka s jistotou jej však kolem 100 tisíc najetých km potká závada spodní řemenice pohonu pomocných agregátů, která obsahuje choulostivý tlumič torzních kmitů. Motor pak rachotí jako vylágrovaný. Za novou řemenici zaplatíte něco kolem 7000 Kč.

Po nějakých 120 až 150 tisících km obvykle začíná být motor HDI hlučnější (normálně je úžasně tichý). To již vstřikovače common-railu začínají volat po výměně. Motor nesmí klepat jako starý mercedes a při rozjezdu z nízkých otáček nesmí mít nepřeslechnutelný kovový zvuk. Jeden repasovaný vstřikovač Bosch vyjde tak na 6000 Kč. Dále může začít téct vysokotlaké čerpadlo, jeho oprava v diesel servisu vyjde tak na 5000 Kč.

TIP: RECENZE OJETIN: Citroën Xantia - Zázračný podvozek pracuje bez problémů

Opel Vectra B 2,0 DTI by se mohl zdát nejlepší volbou. Má z této trojice dle mého názoru nejlepší jízdní vlastnosti (ochotně zatáčí a přitom je velmi komfortní). Navíc slibuje nejnižší očekávané servisní náklady, jelikož rozvody u něj pohání řetěz. Avšak přesto Vectru DTI doporučuji ze všech aut ve výběru nejméně. Modely do modernizace vynikají kratičkou životností ložisek kol, vůle bývají v táhlech předního příčného stabilizátoru i v zadní nápravě. Hlavně však sám motor není zrovna povedený. Po nějakých 200 tisících km bývá výrazně opotřebený, mohou klepat i pístní čepy a vůbec projevuje rozličné mechanické vady. Dále odcházejí váhy vzduchu, za dlouhé startování mohou netěsnosti palivové soustavy, často také tečou vstřikovače. Rádo si postaví hlavu též vstřikovací čerpadlo Bosch VP44, které je na kvalitu nafty úplně stejně citlivé a jeho opravy jsou stejně drahé, jako u systémů common rail. Za strop únosných nákladů na opravy považuji u Vectry B DTI nějakých 150 tisíc km. Pak přijde oprava čerpadla tak za 20, poté obvykle začne zlobit sám motor, do toho několikrát ložiska kol, váha vzduchu, táhla stabilizátorů, jednou do roka čelní sklo (praská kroucením karosérie). Trvejte proto na stavu km do sto tisíc potvrzeném servisní knížkou.

TIP: RECENZE OJETIN: Opel Vectra B - Perfektní svezení, průměrná spolehlivost

PS: DTI 16V bylo posledním vlastním počinem Opelu v konstrukci vznětových motorů. Od té doby raději nakupuje agregáty od Isuzu, Fiatu, Renaultu a Iveca. Na připomínky fanatických zastánců této ekonomické (slušně řečeno) německé značky nebudu reagovat.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Vlado., 24.05.2006 13:25
No čo sa týka tých aút tak nakoniec som si nevybral žiadne z týchto 3. Povedal som si, že si radšej priplatím a vyberiem VW.
Je zaujímavé čítať tieto príspevky. Doporučovať niekomu čo sa pohybuje v cene okolo 250000 Sk 2,2 i-CTD od hondy, ktorý je najnovší diesel aký existuje a stojí len v civiku 800 000 Sk, je myslím trošku na zamyslenie. Taktiež tie spotreby nehnevajte sa sú trošku prehnané.
Osobne mám skúsenosti so Škodou Octáviou 1,9 TDi 66 kW a ta žrala na dlhu vzdialenosť min. 4,7 l menej sa mi nikdy nepodarilo ale to takmer celú cestu dialnica medzi 100-110 km/h. Mesto tu bolo 5,5 - 6 litrov.
Ďalšia skúsenosť je so Seat Ibiza 1,2 47 kW tá ma v meste 7,9 litra bez problémov a priemerku okolo 6,7. Mal som Hondu Civic sedan 1996 1,4 l 66 kW. Ta mi zrala v meste okolo 9-10 litrov. Priemerka 6,5 -7 litrov. Nehovoriac o tom, že ak som chcel aby to malo nejaký záber, tak to trebalo vytáčať cez 4 200 otáčok a vtedy si aj zapýtalo. Tak nech mi nikto nerozpráva že 2,5 litrom alebo 3 litrom vlezie pod 10 litrov priemerku. Tak možno keby býval na kopci a celú cestu išiel z neho.
Čo sa týka Opel-a tak kolegyňa teraz kúpila 2,0 DTi 74 kW a dva mesiace zháňala to vstrekovacie čerpadlo, ktoré jej odišlo pri 174 tis. km. Samozrejme musela čakať, lebo to bol nejaký špeciálny typ bosh koncovka 44 a nechcela vysoliť 50 tisíc za nové. Teraz našla repase za 26 tis. Sk. _Takže až také dobré nebudú.

Bol by som rád, aby ľudia písali reálne spotreby a nie výmysli len preto, lebo dané auto vlastnia. To tiež bolo Ibiza 1,2 v meste pod 5 litrov a keď sme to kúpili tak otec nestačí tankovať.
Skrátka nafťáky žerú mesto od 5,5 vyššie a benzíny mesto od 9 vyššie závisí od kubatúry.

Čo sa týka diesel alebo benzín. Mal som tu hondu benzín, to keď nie je vytočené tak to ani nejde. Skrátka treba na to otáčky aby benzín šľapal. Nafťák myslím moderné turbodiesel-e idú od nízkych otáčok a keď na to dá človek chip tak vytlačí z toho motora oveľa viac. Príklad: VW passat 81 kW sa dá chipnuť na 103 kW za 6 990 Sk. a potom to ide ako raketa. Pri benzíne to spravím max. 10 koní ak nerátam iné úpravy ako softvérové úpravy motora.
Vďaka za diskusiu.
roman, 24.05.2006 22:07
Xantie je hodně pohodlné auto a dá se pořídit i za velice slušné peníze. Co se poruchovosti týče vlastnil jsem 3 a s žádnou nebyly problémy. 1,8-8V rv.94 benz. s průměrnou spotřebou 8,5l. 1,8-16v rv 98 kombi se spotřebou 9,5l a současná 2,1TD rv 98 kombi se spotřebou 7l. Udělal jsem i 6l, ale to bylo z Olomouce do Písku a zpět do 110km/h. Jinak jezdím spíše svižněji než úsporně a musím říct, že přez 7,5l sem se ještě nedostal. Co se motoru týče tak si myslím, že ta 2,1 je super motor-tahá jako býk. HDI už je dražší na servis a háklivější na kvalitu nafty. Hydrauliky bych se nebál, protože většinu problémů se dá odstranit vyčištěním systému a bohyblivých částí. Já když mám pocit že se auto divně chová se projedu v otcově Peugeotu a uklidním se ja mi to vše krásně funguje. A k těm V6-kám, nevěřil sem dokud sem se nesvezl a ten průmer 8-9l je reálný pokud člověk jezdí alespoň trochu s rozumem.
kaccerr, 25.05.2006 19:00
2,5 V6 jezdím průměr u pumpy ( ne na pal.PC) 9,4,ubral jsem čtyři deci v příspěvku výše. Když jezdím svižně,tak samozřejmě i 13 l.
Když jezdíš slušně tak vlezeš pod deset litru v pohodě,ale myšleno smíšené trasy,ne jen ve městě. Další věc je ta,že nemůžeš srovnávat 1,4 s 2,5 V6. Já dokážu roztáhnout aniž by motor trpěl jakýkoliv rychlostní stupeň už od 1000 otáček-170HP,zkus to s tou Ibizou 1,2,nebo 1,4-držím tvojí klikovce palce,pakliže se to vůbec rozhýbe.
Ve zkratce: když pojedeme spolutrasu smíšenou tak 100 km,mírně svižnějším tempem,tak já s tím 2,5 budu možná líp se spotřebou než ty v 1,4,protože oproti tobě pojedu téměř na volnoběh )
Spotřeba je vždy závislá na pravé noze,čili mezičlánku mezi volantem a pedály.
anonym, 28.05.2006 21:41
To bolo kedysi tá honda, teraz som kúpil VW passat 1,9 TDI 81 kW. Verím tomu, že by som mal tu spotrebu lepšiu ako na tej 2,5 V6. Neviem ako si na tom, ale ja potrebujem auto, ktoré málo žere, nezaplatím za zákonnú poistku veľa, slušne ide a nezaťaží to môj rodinný rozpočet. Takže každý má to čo potrebuje. Moja jazda je takmer stále mesto. Takže to tvoje auto 2,5 V6 by mi nevyhovovalo ani náhodou. Poistka 12 tisíc SK, a spotreba 9.4 v priemere, nehovoriac mesto by ma určite netešila. Áno beriem na dlhé cesty mimo mesta je aj vyššia kubatúra benzínu super, ale nie mesto. Takže obaja sme spokojný s tým čo máme, lebo máme svoje nároky na auto a keby si nebol s ním spokojný ako ja s tou hondou tak tiež by si menil. Neviem či si niekedy jazdil na slušnom diesel-y povedzme 2,5 TDI či by si sa tak zastával 2,5 benzínu.
anonym, 24.09.2007 10:25
Ahoj,

Najde se tu někdo, kdo má zkušenosti s vectrou B 2.0 DTI, ale s faceliftem, který se začal vyrábět v roce 1999, strašně se mi ten vůz líbí, ale nevím, zda do něj mám jít... Mám "lehkou nohu", takže bych jí nějak nehonil.. Ale zase bych s ní chtěl jezdit dálky..
Tak nevím, jestli je tohle auto dobrou volbou..
Za všechny názory budu rád a přeji hezký den
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů