Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot ukázal nový 108 jako Tattoo Concept

Aktuality
Karel Směšný | 10.03.2014
Karoserii i interiér minivozu zdobí tetování a kůže.

Základem konceptu je sériová verze nedávno představeného Peugeotu 108. S délkou 347 cm a šířkou 162 cm se vůz bude asi nejlépe cítit ve městě. Snadné parkování slibují zkrácené převisy a poloměr otáčení 4,8 m. Podvozek využívá přední nápravu typu Pseudo McPherson a zadní deformovatelnou příčku z tvarované trubky. Ve srovnání s dílem z lisované oceli má toto řešení nižší hmotnost.

Pod kapotou vozu s hmotností jen 840 kg je možné mít litrový benzínový motor s výkonem 68 koní nebo silnější dvanáctistovku PureTech s 82 koňmi. K dispozici jsou pětistupňové manuální a robotizované převodovky.
Do zavazadlového prostoru lze naložit 196 litrů nákladu se sadou na opravu pneumatik nebo 180 litrů s rezervním kolem. Počáteční objem může být zvýšen na 750 litrů sklopením opěradel zadních sedadel dělených v poměru 50:50. Práh zavazadelníku se nachází 77 cm nad zemí.

Posádku chrání sériově montovaná šestice airbagů (dva čelní, dva boční vepředu a dva hlavové chránící přední i zadní sedadla), instalaci dětských autosedaček ulehčují úchyty Isofix.
Na řidiče čeká systém bezklíčového otvírání a startování, systém sledování tlaku v pneumatikách, ABS, elektronický rozdělovač brzdného účinku, systém brzdové podpory v kritických situacích a odpojitelný elektronický systém kontroly stability (ESP). Systém je vpředu doplněn o vzduchem chlazené brzdové kotouče o průměru 247 mm a vzadu o bubnové brzdy o průměru 200 mm. Všechny motorizace jsou vybaveny také asistentem pro rozjezd do svahu.

Peugeot pro svůj nový minivůz nabízí extravagantní úpravu od výtvarníka Xoila. 108 Tattoo Concept má zlatavě měděnou barvu, která má připomínat odstín lidské kůže. Různé části karoserie jsou potetovány, přední kapota je potažena kůží, která prošla procesem rostlinného vyčinění.
Jak hodnotíte práci výtvarníka Xoila? Podělte se o své názory v diskusi pod článkem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů