Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel ukázal Astru Copacabana

Aktuality
Karel Směšný | 01.04.2014
Speciální edice vyrobená k příležitosti MS ve fotbale, které se koná letos v červnu a červenci v Brazílii, se dostane také na český trh.

Opel Astra Copacabana cílí především na fotbalové fanoušky. Na střeše je brazilská vlajka, přední sedadla jsou čalouněná trávou ze stadionu Maracanã. Koberečky jsou pro změnu pokryté vrstvou písku z pláže Copacabana, od které si astra vypůjčila své jméno. Každý zákazník dostane k vozu i jeden pár plážových sandálů.

Houkačka vozu má svými tóny samby nebo zvukem vuvuzely vytvářet atmosféru bouřícího stadionu. Zabudovaný nápojový automat dokáže během jízdy připravit nápoj caipirinha (samozřejmě nealkoholický).

Pod kapotou astry Copacabana našel své místo zážehový motor 1.6 Turbo o výkonu 147 kW/200 k. Akcelerace z 0 na 100 km/h trvá vozu 7,9 sekundy. Se systémem Start/Stop má v kombinovaném jízdním cyklu spotřebovat 6,6 l benzínu na 100 km při emisích CO2 s hodnotou 154 g na ujetý kilometr. Každé auto má vlastní certifikát potvrzující jeho originalitu.

Astra Copacabana, která je na výběr v brazilské verzi „Pelé“ nebo v německé „Jürgen Klopp“, se nabízí za 499.999 Kč. Pokud se vám takto upravená astra zalíbila a jste ochotni tuto sumu zaplatit, příliš neotálejte. Výrobce sice neupřesnil, kolik exemplářů bude vyrobeno, jak už to ale u podobných speciálních sérií bývá, většinou se jedná pouze o desítky až stovky kusů.


Redakce TipCars.com přeje hezký 1. duben!

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Citroenak, 02.04.2014 13:01
Nebola toto sprava na prveho aprila? Len sa mi nezda, ze by opel naozaj predaval auto s pieskom na podlahe...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů