Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan představuje ostrý Juke NISMO RS

Aktuality
Karel Směšný | 17.02.2015
dalších 7 fotek
Sportovní verze crossoveru má výkonnější motor, ostřejší naladění podvozku, silnější brzdy i bohatší výbavu.

Divize NISMO navazuje na kořeny značky NISSAN a nyní se rozrůstá o dalšího člena, jímž je Juke NISMO RS. Novinka má pod kapotou motor DIG-T o objemu 1,6 litru, který dosahuje výkonu 218 k (160 kW). Točivý moment u verzí s pohonem přední nápravy a manuální převodovkou dosahuje 280 Nm. Provedení s poháněnými předními koly je vybaveno diferenciálem s omezenou svorností (LSD) za účelem zlepšení jízdních vlastností. Verze s pohonem všech čtyř kol má ve standardní výbavě systém vektorování točivého momentu spolu s automatickou převodovkou Xtronic, točivý moment pohonné jednotky je zde snížen na 250 Nm a standardně je možné řadit pádly umístěnými pod volantem.

TIP: Nissan Juke-R Nismo: kříženec s výkonem přes 500 koní

S ohledem na vyšší výkon má ostrá verze crossoveru zesílenou karoserii s vyšší torzní tuhostí, posílenou brzdovou soustavu s většími kotouči, než jaké nabízí standardní model NISMO, a také přepracované naladění podvozku.

Nissan Juke NISMO RS startuje na českém trhu na ceně 574.000 Kč (verze s manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem přední nápravy), čtyřkolka s automatem Xtronic přijde na 653 tisíc. Připlatit si lze za sportovní sedadla Recaro (+ 41.100 Kč) a sadu Techno, jejíž součástí jsou xenonové světlomety, AVM a Safety Shield (+ 33 tisíc).

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů